Szponzorált / éjszakai élet

szerkesztés

A fesztivál, ami megmenti a nyarat – Szuper fellépőkkel készül a Paloznaki Jazzpiknik

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 06. 23. 10:29

A nyár a fesztiválokkal teljes, és csak most, hogy sokat le kellett fújni közülük, érezzük igazán, hogy korábban mennyire el voltunk kényeztetve. Szerencsére vannak, akik állták a sarat, és megoldásokat találtak a járvány jelentette akadályokra. A nyár leghangulatosabb jazzfesztiválja rengeteg szuper fellépővel készül az augusztusra.

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amit idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg a festői szépségű Balaton-felvidéken. Augusztus 20-án a Magyar Jazz Napját ünnepli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben: a jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazz-legenda látogat Paloznakra a Finucci Brothers vendégeként. Randy Brecker trombitás, maga az élő jazztörténelem, aki olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen.

Az est folytatásaként a német kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. 

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

A Jazzpiknik második délutánján, pénteken a Mörk zenél, funk és soul alapokon nyugszik modern hangzású muzsikája. Őt követi a Nagyszínpadon az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band majd a világhírű holland szaxofonistennő, Candy Dulfer. Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel gyakran, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

A szombati záróestet Zsédenyi Adrienn nyitja meg: ismert világserek, swing és jazz klasszikusok csendülnek fel egyedi hangzásban. Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Az est megkoronázásaként az acid jazzet a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a közönséget. A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a dj-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk–hiphop–acid jazz együttesévé.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Három nap tiszta jazz idén a Jazzpiknik további színpadain is, a nyári piknik élményével együtt. A magyar fellépők között olyan zenekarok piknikeznek, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint, vagy a Pátkai Rozina trió. A részletes programlistát ITT találjátok, kedvezményes jegyeket pedig ITT tudtok vásárolni! 

Fontos még megemlíteni, hogy mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozásában.  

Hasonló tartalmak

Admin mode