Június első hétvégéjén végre belekóstolhatunk a balatoni boros és zenés estek hangulatába is: gasztroprogramokkal készülnek a badacsonyi vendéglátóhelyek és Balatonalmádi is, de részt vehettek túrákon vagy éppen kulturális eseményen is. A sokáig hiányolt hétvégi programajánlónk most visszatér. Szezonra fel!

Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs – június 4.

A Folly Arborétum is csatlakozik a francia Légy ott a kertben („Rendez-vous aux jardins”) kezdeményezéshez, melyet minden év június első hétvégéjén szerveznek meg. A program, amely a kertörökség megóvására hívja fel a figyelmet, ingyenes túrákat kínál az arborétumon belül. Június 4-én (pénteken) két másfél órás túrán vehettek részt, amelyeken a kert ikonikus növényeivel ismerkedhettek meg.

Az ingyenes programra a helyszínen tudtok jelentkezni, még több infót itt találtok.

Tapasok éjjel-nappal, Badacsonytomaj – június 4–5.

Június első hétvégéje Badacsonyban a tapasokról fog szólni. Kis adagokkal, nagy ízekkel, szuper kóstolókkal és jó borokkal vár benneteket számos vendéglátóhely, egész pontosan a következők:

Június 4-én (pénteken) 18 órától 22:30-ig, június 5-én (szombaton) pedig már 11 órától 22:30-ig kóstolhattok badacsonyi finomságokat.

Az esemény alatt buszok közlekednek két irányba a Hableány mellől. Egy út ára 1000 forint, a programon való részvételért azonban külön nem kell fizetni. Még több infót
itt találtok az eseményről.

Balatonfüred 50 – kiállításmegnyitó, Vaszary Galéria, Balatonfüred – június 5.

Balatonfüred 50 – Képes történetek a várossá válás első évtizedeiből néven indul kiállítás a balatonfüredi Vaszary Galériában, melynek június 5-én (szombaton) lesz az ünnepi megnyitója. Az eseményen köszöntőt mond dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a kiállítást Kincses Károly fotómuzeológus nyitja meg. A kiállítás kurátora Virágvölgyi István képszerkesztő, a budapesti Capa Központ kurátora. A 120 darab fényképet tartalmazó tárlaton korabeli MTI-fotók, illetve Fortepan-felvételek idézik meg az 1970–80-as évekbeli várost.

A program ingyenes, a kiállítás 2022. január 9-ig lesz megtekinthető. Még több infót itt találtok

Megfőzzük Almádit, Balatonalmádi – június 5.

A Megfőzzük Almádit Egyesület június 5-én (szombaton) tartja szezonnyitó rendezvényét. Ezen a gasztroeseményen a balatonalmádi vendéglátóhelyek programokkal is kedveskednek a hozzájuk látogatóknak. A Jóbarátok Halsütödében például szombaton 16–18 óráig és vasárnap 14–16 óráig Balogh Sofia énekel. A Kerekes Pincében szezonnyitó grill & chill esemény is lesz, melyen DJ Galler & Rikk zenél. Az egyesület szabadúszó séfjei – Tornyos Balázs és Kocsis Bálint – ezen a napon cirkálnak a helyek között, és ott segítenek, ahol kell. Az eseményhez egy előzetes szavazáson külön eldöntötték, milyen alapanyagokból készítsék a helyiek az ünnepi fogásokat, az ideinél a következők lesznek fókuszban: zöldborsó, meggy, harcsa, gomolya.

A rendezvényt a Szentesi Lovasfarm is támogatja. Szombat délután Szentesi Vajk és fogata szállítja a rendezvény látogatóit.

Be Massive Horizon, Káli-medence – június 5.

Zene minden mennyiségben, családbarát programok, játékok, sport és tánc – végre folytatódik a Be Massive Horizon partisorozat, ezúttal a Káli-medencében lazulhattok, méghozzá a kultikus Pegazusban. Június 5-én (szombaton) 12 órától Metha, 13 órától WhoMan, 15 órától Dubecticut, 17 órától Smilo, 19 órától pedig Lenny Lenoks biztosítja a hangulatot.

Az eseményre limitált számú jegyet lehet vásárolni, részt venni csak oltási igazolvánnyal tudtok. Még több infót itt találtok.

Címkék