A Fövenyes Kertmozi 50., jubileumi születésnapját ünnepli különleges programokkal, jön a hetedik KeszthelyFest, tombolhatunk a koncerteken vagy éppen lazíthatunk egy SUP-on a Balaton vizén. Változatos programokból csemegézhettek ezen a hétvégén is, heti programajánlók következik.

Fövenyes Kertmozi 50. szülinap, Balatonudvari – július 2.

Különleges vetítés, közönségtalálkozó és plakátkiállítás is lesz szombaton, az 50. születésnapját ünneplő Fövenyes Kertmoziban. Este 9 órától A Pogány Madonna című, idén 40 éves filmet vetítik, ezt követően Kránitz Balázs rádiós és újságíró, az Aeropark munkatársa Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával beszélget, a hátteret pedig egy korabeli moziplakát-kiállítás adja majd. Az előadásra a korszak ikonikus autóiból is érkezik egy kisebb flotta: a mozi udvarán parkol majd egy Malév-Zsiguli és egy rendőrségi Lada. A jubileumi vetítésen már csak hab a tortán, hogy a vendégeket a 70-es, 80-as évek stílusának megfelelő ruhában várják.

A belépő 1200 Ft/fő, amit a helyszínen tudtok kifizetni. További infókat itt találtok.

KeszthelyFest, Keszthely belvárosa – július 2–4.

Hetedik alkalommal jön a KeszthelyFest (péntektől vasárnapig), amelyen 4 helyszínen 20 koncert közül csemegézhettek, mindezt változatos gasztrokínálat kíséretében. Fellép mások mellett Dallos Bogi, a Szabó Balázs Bandája, valamint Rácz Gergő is, de jazzből sem lesz hiány a fesztiválon.

A programok ingyenesen látogathatók, azonban a Vajda udvar, a Goldmark udvar és az Amazon Ház programjai csak védettségi igazolvánnyal látogathatók! További infókat itt találtok.

Sabar Blues a Sabar Borházban, Káptalantóti – július 2–4.

A Sabar-dűlő Borházban szombat és vasárnap között nemcsak borkóstolóval készülnek, hanem koncerteket is szerveznek a dűlőre. Pénteken a Huckleberry Guys és az Ecseri János Blues Trupp gondoskodik a hangulatról, szombaton pedig Benkő Zsolt & Máté, valamint a Tenderfoot és a Blue sPot zenél. Mindkét nap végén közös jammeléssel zárul a mulatság. A szokásos sabarista lazaság, az Ivan food & funkynak köszönhetően street food jellegű ételek és Sabar borok várják, hogy kóstolóra vigyétek őket.

A koncerteken belépődíj ellenében vehettek részt, amihez előzetesen regisztrálnotok is szükséges a sabar@sabar.hu címen. Még több infót itt találtok.

Fesztiválhangulat Siófokon, PLÁZS – július 2–4.

A Siófoki Nagystrand hatalmas, fehér homokos partszakaszán elterülő PLÁZS egész nyáron laza délutáni programokkal, szuper esti koncertekkel és hajnalig tartó bulikkal vár. Július 2-án 19 órától a Punnany Massif fogja megtáncoltatni a közönséget, majd 3-án (szombaton) jöhet a lazítás egy könnyed délutáni SUP-jógával. A sportos program után, 19 órától kezdődik a BSW Live fellépése, ahol aztán a Hősökre tombolhat a buli, de a Habpartyba is beugorhattok. Ha pedig kedvenc csapatunknak szurkolnátok a foci-Eb meccsein, akkor a szurkolói teraszt sem érdemes kihagyni.

A koncertekre és a bulikra itt tudtok jegyet vásárolni. További infókat itt találtok.

Jóga a strandon, Diási Játékstrand, Gyenesdiás – július 3.

Pál Barbi jógaoktató bebizonyítja, hogy egy strandon bizony jógázni is lehet, sőt mi több, érdemes is. Diási Játékstrandon minden szombaton jógával indul a nap: az ingyenes jógaórákra 10 órától lehet csatlakozni, a Dream Beach Cocktail Bar előtti füves területen. Barbi azt ígéri, könnyed reggeli gyakorlás lesz, mégis dinamikus és frissítő hatású. 

A jógaszőnyeget vagy a törülközőt ne hagyjátok otthon! Még több infót itt találtok.

Levendulás gasztroélmény a Káli-medencében, MagyarProvance Levendulabirtok, Monoszló – július 3.

A Káli-medence keleti csücskében, Zánkától nem messze bújik meg Monoszló, ahol a MagyarProvance Levendulabirtokon szombaton különleges programokkal készülnek: Halmos Mónika virággasztronómus kreációit kóstolhatjátok végig a levendulás terülj, terülj asztalkáin. A levendulás sajtkrémmel töltött paprikától kezdve a kókusztejpitén át (amit vörösboros levendulazselével tálalnak) rengeteg mindent kóstolhattok végig.
 
A részvételi díj 4900 Ft/fő, 12 év alatti gyermekeknek ingyenes. További infókat itt találtok.

Citymatiné, Balatonpart, Club Aliga – július 3–4.

Elektronikus és élő zene, tánc, jókedv, napsütés, víz- és természetközeli környezet, piknik, délután 1-től hajnalig – valahogy így kell elképzelni a CityMatiné bulijait. A helyszín egy szuper szabadtéri kultközpont Balatonvilágoson: a BalatonPart. Az idén júliusban nyílt, hiánypótló kulturális központ az egykori Club Aliga pártüdülő területén fogadja majd a bulizókat. A zenei vonalat a következő fellépők, DJ-k képviselik: S.A.M., Sobek, Captain Knuckles, Monolit, Adx. (x)

Jegyeket a helyszínen tudtok vásárolni, limitált számban, melyek ára 7000 Ft. További infókat itt találtok.

Címkék