Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

Túrák, hegyek, Balaton – Újra megrendezik a kéktúrázás napját

2021. október 9-én lesz a kéktúrázás napja, amikor az Országos Kékkör teljes útvonalát bejárhatjuk a szabadon választott, egy nap alatt teljesíthető szakaszokon. Előzetes regisztrációval még lehet csatlakozni a Balaton-felvidéki útvonalakon túrázó csoportokhoz.

A Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett kéktúrázás napján országszerte 143 túraszakaszon, maximum 50 fős túracsoportokban járhatjátok be az útvonalakat. A három klasszikus kéktúrát – az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az idén 25 éves Alföldi Kéktúrát – magában foglaló Országos Kékkörön összesen több mint 2580 kilométer bejárására nyílik lehetőség.

Az Országos Kéktúra a sümegi várnál érkezik a Balaton környékére, a Keszthelyi-hegységben kanyarog, átszelve Zalaszántót, Rezit, Hévízet, Keszthelyt, Vállust, a Lesence-vidéket Tapolca felé. Utána a tanúhegyeket veszi sorra: Szent György-hegy, Szigliget, Badacsony, Gulács, Csobánc, végül pedig a Káli-medence északi határhegyein tekergőzik végig, hogy aztán Nagyvázsonynál elhagyja a Balaton-felvidéket és bevegye magát a Bakonyba.
 
A szintén mesés tájakon átvezető és kék sávval jelzett Balaton-felvidéki Kéktúra, ami kb. 100 kilométeren át visz Pétfürdőtől Badacsonyig, nem része az Országos Kékkörnek és a programnak.

Tavaly a túrázóknál lévő jeladók segítségével az online térben is kirajzolódott a Kéktúra útvonala. Idén sem lesz ez másként, a rendezvény honlapján is követhető lesz a túrázók haladása.

A programra kezdő, újrakezdő vagy gyakorló kéktúrázókat is várnak.

A National Geographic a 2020-as év legszuperebb desztinációi közé választotta az Országos Kéktúrát, amelynek balatoni szakaszai a legszebbek közé tartoznak. Azt írja a Kéktúráról, hogy ugyan nincsenek az országban igazán nagy hegycsúcsok (a Kékes is csak 1014 méter), Magyarország a Kéktúra miatt mégis álom-úticél a túrázóknak. 

A kéktúrázás napjára szervezett kirándulásokra való jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kekturazasnapja.hu honlapon lehet, itt minden további információ elérhető

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Neked ajánlott

A