Az első hajó érkezése, tavaszi fesztiválok, húsvéti hagyományőrző programok, helyi ízek, tojáskeresés és állatos programok – rengeteg lehetőség közül választhattok nemcsak a hosszú hétvégén, hanem az egész tavaszi szünetben. 15, gyerekeknek is szóló programot gyűjtöttünk össze az északi és a déli part környékén.

Húsvét a Tihanyi Tájházakban – április 16–18.

A márciusra megújult Tihanyi Tájházak húsvétkor is szeretettel várnak. Érdemes saját, felakasztható tojással is készülni, hiszen a résztvevők együtt díszíthetik fel Tihany tojásfáját. Április 16-án tojáskeresés és kézműveskedés, április 17-én húsvéti Nyuszi buli vár rátok. Április 18-án, hétfőn 10 órától húsvéti Varróka Műhely lesz Győry Alizzal, illetve óriás kifestővel is készülnek, de nem maradhat el a locsolás sem, hiszen 10:30-tól a Tihanyi Hegyenjárók Néptáncegyüttes hagyományőrző programokkal várja a közönséget.

A tájházak mindhárom napon kedvezményesen, 500 Ft/fő áron (helyieknek, tihanyi lakcímkártyával térítésmentesen) látogathatók! További részletek itt

Húsvéti Nyuladalom – Siófok, április 15–18.

Siófok szezonnyitó rendezvényére várja a családokat: szombaton 10 órától a Macikat a magasba! címmel az Iszkiri zenekar gyerekkoncertjét hallgathatjátok meg, 11 órától pedig Nyúl-derby játékos verseny várja a gyerekeket, úgyhogy a guruló kisebb és nagyobb járműveket sem érdemes otthon hagyni. Szombattól hétfőig a Levendula Játszóház népi játékait is ki lehet majd próbálni, illetve sok felnőtteknek szóló koncert is lesz. Fellép többek között Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a Herczku Ágnes Quartet, a Swing à la Django, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint. Vidám programnak ígérkezik a vasárnapi II. Tojáskirály választás, a tojásevő és a tojáspucoló verseny is. Emellett kézművesvásár, gasztroprogramok is lesznek.

A rendezvény ingyenes és kutyabarát! További részletek itt

Húsvéti Park Balatonlellén – május elejéig

Április 9-én nyitották meg a Húsvéti Parkot Balatonlellén, amelyet 30 önkéntes készített és szépített, hogy megörvendeztesse az itt élőket és a városba látogatókat egyaránt. A művelődési ház előtti parkot több száz színes tojás díszíti, de lampionok és óriás tojások is színesítik a parkot.

A park egészen május elejéig nyitva tart. További részletek itt. 

Tavaszi vakáció és húsvét a Folly Arborétumban – Badacsonytomaj, április 15–18.

Virágillat, ezer színben pompázó évelők, élettel teli, örökzöld kert, vidám tavaszi programok – a Folly Arborétumban így köszöntik a húsvétot. Az ünnep alkalmából kinyit a Panoráma kávézó, ahol a Folly tavaszi süteményeit is megkóstolhatjátok. Április 17-én és 18-án 11 órától a gyerekeket interaktív kertlátogatásra várják, a hétfői napon közösen kereshetik meg a kertben elrejtett húsvéti tojásokat. A felnőtteknek ugyanezeken a napokon 14 órától olyan vezetett túrát tartanak, amelynek során a Follyban is megtalálható, a Bibliában is említett növényeket mutatják be.

Részletek itt.

Vaszary-alkotóműhelyek – Balatonfüred, április 14–16.

A Vaszary Alkotóműhelyben április 14-én 11 órától különböző mintákkal lehet játszani. A látogatók által alakított mesék és minták pedig pólóra is kerülnek. Április 15-én 12 órától tojáscsipkézés–bemutató és vásárlási lehetőség is lesz Bácsi Gabriellával, április 16-án 10 és 15 óra között a galéria kertjében nagy tojásfestéssel készülnek.

Jegyár: 1000–2000 Ft. Érdemes megnézni a Rippl-Rónai Józseftől Maurer Dóráig című időszaki kiállítást is. További részletek itt.

Az első hajó fogadása Balatonfüreden – április 16. 11:00

Az első hajó érkezése az idegenforgalmi és a balatoni menetrend szerint közlekedő hajók szezonnyitója is egyben. A füredi hajóállomáson az ünnepség, a zászlófelvonás, a térzene és a néptánc után, a rendezvény zárásaként, idén is ingyenes sétahajózás várja az érdeklődőket a Szent Miklós hajó fedélzetén.

Részletek itt.

Tulipánszüret Kőröshegyen – április 23-ig

Magyarország legnagyobb tulipánszüretén közel félmillió tulipánnal vár mindenkit húsvétkor is a Kőröshegyi Levendulás. A helyszín egy autentikus gazdaság sok-sok tágas zöldterülettel. Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni.

Tipp: A közelben található Völgyhíd Konyhát is érdemes útba ejteni.

Felnőtteknek 500 Ft a belépő, amely levásárolható, gyerekeknek ingyenes. További részletek itt

Húsvéti Piknik a Farmon – Káptalantóti, április 16.

Kinga Kamrája mellett számos környékbeli termelővel találkozhattok, kóstolhattok húsvéti finomságokat, a notaLAB csapatával makramézhatnak kicsik és nagyok, de lesz tojáskereső mulatság is. Nyuszikat, gidákat lehet simogatni, lovagolni vagy egyszerűen élvezni a tavaszi napsütést valami finom innivaló vagy harapnivaló mellett.

Részletek itt.

Várkapunyitó Szigligeten – április 16.

Április 16-án ünnepélyesen is megnyitják a szezont és a szigligeti várat. Táncegyüttesek, haditornaegyletek, hagyományőrző csoportok, a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes és színpadi előadás is vár rátok.

Tipp: A várba menet a Várkávézó Fagylaltozót is érdemes útba ejteni.

Részletek itt.

Óriás nyúl és tojásalagút Kéthelyen – április végéig

A Balatonfenyvestől negyedóra autóútra található Kéthelyen közel 9 ezer tojás felhasználásával díszítették fel a faluközpontot. Az óriás nyúl mellett óriás tojásokkal is szembetalálhatjátok magatokat: a legnagyobb, több mint két és fél méter magas tojás összesen körülbelül 325 kg-ot nyom. Idén a díszítést egy éjjel világító tojásalagúttal is bővítették, számolt be Molnár Balázs, a település polgármestere Facebook-oldalán.

Április végéig láthatjátok a húsvéti díszekben pompázó faluközpontot. További részletek itt.

Húsvét a Festetics-kastélyban – Keszthely, április 15–18.

Izgalmas programkavalkád várja a családokat Keszthelyen, a Festetics-kastélyban. Megnyitja kapuit az északi szárny: Velencei tükörterem, báltermek, lakosztályok, lesz Varázshangok Családi Játszóház, kincskereső játék, szakmai vezetés és közös etetés a madárparkban, lovasbemutatók, ingyenes pónilovaglás, Grimask Bábszínház, arcfestés és lufibohóc, családi meseóra.

Tipp: Azok a látogatók, akik a húsvéti hosszú hétvége alkalmával nyuszijelmezben érkeznek, díjtalanul látogathatják kiállításokat.

A programok a kastély belépőjével látogathatók. Bővebb részletek itt

Grand Opening 2022 a Zobori Élményparkban – Zalaszabar, április 15.

Április 15-től egészen a szünidő végéig a Zobori Élménypark minden kültéri és beltéri játéka csak a gyerekeket várja. Kipróbálhatják többek között az 50 méteres torony tetejéről a szabadesést, Magyarország egyetlen hullámvasútját, amely 400 méter hosszú pályán száguld, vagy a hatpályás óriás csúszdaparkot.

Részletek itt

Nyuszifül Fesztivál – Gyenesdiás, április 17.

Április 17-én, vasárnap 10 és 16 óra között húsvéti programokkal készülnek a nemrég megújult gyenesdiási Festetics Imre Élményközpontban, ahol lesz tojásvadászat, tojásírókázás és -berzselés, kvízjáték izgalmas feladatokkal, légvár, és bárányokat is lehet majd simogatni. Nyitva lesz a Festetics Imre Állatpark is.

Részletek itt

Laza Zala – húsvéti nyitott porták – Zala-völgye, április 15–18.

15 portán összesen 15 program vár a Zala-völgyében. Lesz például szörpkóstoló és -készítés Döbröcén, lekváros linzer és mézeskalács, valamint locsolókészítés és nyuszisimogatás gyerekeknek Zalaszentgróton, tojáskereső túra Zalacsányban, a felnőtteket pedig borkóstolók és finom falatok várják több helyszínen.
 
Részletek itt

Tavaszi szünet és húsvétváró programok a Katica tanyán – Patca, április 14–19.

Érdemes a Balaton déli partjától 1 órányira található Katica tanyát is felkeresni a tavaszi szünetben, hiszen mindennap 10 és 19 óra között nyitva vannak. A több mint 100-féle kül- és beltéri játék mellett itt is lehet állatokat simogatni, a húsvéti napokon pedig papírból készíthettek csibét, nyuszit, bárányt is.

Részletek itt

Címkék