Egy csokor balatoni étterem és borászat kínálatát kóstolhatjátok végig, ha elmentek Balatonfüredre, Balatonlellére vagy éppen a Badacsonyba. Rövid programajánlónk szuper mankót nyújt egy kellemes balatoni hétvégéhez, április 23–24. között.

Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt, Balatonfüred, április 23–24.

Siófok, Köveskál és Keszthely után most Balatonfüred ad otthont a Balatoni Kör által szervezett gasztrofesztiválnak. A balatoni éttermek, borászatok, pálinka- és sörfőzdék most is finom fogásokkal és italokkal készülnek, a helyszín pedig a Vitorlás téren felállított sátor lesz, ami szombaton 12-22 óráig, vasárnap 12-18 óráig tart nyitva. A résztvevő vendéglátóhelyek listáját a Facebook-esemény leírásában találjátok. 

Tipp: Ezzel egyidőben a város 50 éves évfordulóját ünnepli, így játszóház, koncertek és egy felvonulás is lesz a közelben. 

Kishegyi Kortyok és Falatok, Balatonlelle, április 23.

Április 23-án ismét megtelik élettel a Kishegy, a déli part legromantikusabb dombján található éttermek és borászatok válogatott finomságokkal várnak mindenkit. A gasztrofesztivál helyszínei között szerepel a Konyári Pince, a Pócz Pincészet, a Majthényi PrésházA zöld ajtós ház és a Mimi Étterem is. 

Az éttermek és a borászatok 12-től 20 óráig várják a vendégeket. További infót itt találtok!

Gasztrohegy, Badacsony, április 23–24.

A Gasztrohegy ötletgazdái vega hétvégét rendeznek, izgalmas alapanyagokkal, új irányokkal. Mindez nem azt jelenti, hogy a húsevő családtagok és barátok hoppon maradnak, a részt vevő helyek étlapjain húsos verziót is találnak majd a fogásokból. De a szervezők és a séfek olyan húsmentes fogásokat ígérnek, amelyekkel még a húsimádóknak is érdemes lesz kísérletezniük.

Még több infót a fogásokról ebben a cikkünkben olvashattok.

II. Natúr Sümeg, Sümeg, Püspöki Palota, április 23.

A történelmi Magyarország legjobb natúr borászai és legelismertebb biodinamikus szőlőművelési szakértői találkoznak és osztják meg egymással és az érdeklődőkkel a tapasztalataikat. Válthattok sétáló-borkóstoló jegyet, a natúr borok rajongóiként pedig három mesterkurzuson is részt vehettek: Légli Attila: Amfora világa, dr. Mészáros Gabriella: ANCESTRAL METHOD vs. Pét-Nat, Dóber László – Kristinus Borbirtok: Biodinamikus átállás és farmindividualitás című előadásán.

A programok ára egységesen 7500 Ft, amit a jegy.hu weboldalon tudtok megvásárolni. További infót a Facebook-eseménynél találtok.

Geotúra az ősember festészete nyomában, Lovas, április 24.

A túra során a Miske-sziklát, a Forrás-hegyi geológiai tanösvényt és a felsőörsi templomot is útba ejtitek, a közel 12 ezer éves lovasi őskori festékbánya cinóberszínű gödrei és sziklái között pedig kipróbálhatjátok a neandervölgyi emberek által használt földfestéket. A túra 6 és 12 km-es verzióban is teljesíthető.

Ár: felnőtt: 1500 Ft, gyerek: 800 Ft. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, a részleteket itt találjátok!

Címkék