Ha a levendulaszüretelésen túl mélyebben is érdekel a Tihany nevével szinte egybefonódott virág, a következő hetekben vezetett sétákon is megismerhetitek a félsziget ehhez kapcsolódó oldalát, de akár saját krémet is készíthettek a növényből.

Június 17-én, pénteken indul a XVIII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek, rengeteg levendulás programmal, vásárral, sétával, mozival, koncertekkel és előadásokkal várnak minden érdeklődőt. A Levendula Ház Látogatóközpontban ingyenes látványlepárláson vehettek részt június 18-án, szombaton 11 és 15 órától. 9:30-tól a Belső-tó partján egy vezetett túra keretein belül megismerhetitek a félszigetet (jelentkezés és jegyárak itt), a Lavender Tihany laborjában akár a saját krémeteket, testápolótokat is elkészíthetitek (jelentkezés és jegyárak itt).

Június 24-én, pénteken az Apátsági Majorságban is részt vehettek egy vezetett sétán, ahol sok érdekességet tudhattok meg a levendulatermesztésről, és ahonnét mindenki egy csokor levendulával térhet haza, de a szerzetesi termékeket is megkóstolhatjátok (jegyinfók itt). A Tihanyi Alkotók Házában több előadáson, koncerten is élvezhetitek a félsziget különleges hangulatát.

A fesztivál egészen július 3-ig tart, még több infót itt találtok róla.

Címkék