Koncertekkel, sörivó versenyekkel, történelmi előadásokkal, családi programokkal és természetesen kézműves sörökkel érkeznek a Balatonhoz a sörfesztiválok. Ezen a hétvégén Tihany, Alsóörs és Hévíz, a későbbiekben Keszthely és Balatonföldvár ad otthont a kézműves sörök kóstolásának.

VIII. Alsóörsi sörfesztivál, július 13-17.

Közel 30 sörfőzde több mint 100-féle sörét kóstolhatjátok meg Alsóörsön. A Balaton mellett a magyar, cseh, belga, angol és német sörök világába is alámerülhettek (kóstolás után már ne menjetek vízre!). Lesz sörivó verseny, beszélgetés és sörtörténeti előadás Katona Csaba történész közreműködésével, és feszülhetnek a bicepszek a sörkorsótartó-versenyen. A hangulatról olyan előadók gondoskodnak, mint a Dynamite Dudes, a Madarak Házibulizenekar, vagy Dj Galamb.

A résztvevő főzdék listáját és a részletes programot itt találjátok.

Sörsétány, Hévíz, július 14-17.

A Dr. Moll Károly téren és a Rákóczi utcai színpadnál július 14-től minden a sörről szól: várnak a kézműves sörök, sörudvarok és sörkorcsolyák, koncertek és családi programok. Fellép többek között a Babos-Piller Duó, Marót Viki és a Nova Kultúr, de lesz blueskoncert, tangóharmonika show, és a retró zenék sem hiányoznak a többnapos bulizásból. A gyerekeket a Hahota Gyermekszínház szórakoztatja majd. 

A belépés ingyenes. További információt itt találtok az eseményről

VI. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál, július 15-17.

A Tihanyi Sport Terrace ad otthont a HopTop Brewery és Legendás főzdék által életre hívott eseménynek, amelyet "a legszebb panorámájú sörfesztiválnak" neveznek a szervezők. És ha már Tihany, a levendulás búzasört mindenképp érdemes megkóstolni.

Az eseményt itt találjátok. 

VII. Keszthelyi Sörfesztivál, július 20-24.

A Keszthelyen hetedik alkalommal megrendezett eseményen a sörkóstolásra és a programokra a Balaton-parton, a móló mellett sétányon, kellemes árnyékot nyújtó fák alatt kerül sor.  Aki szélesítené a sörrel kapcsolatos ismereteit, sörkóstolóval egybekötött oktatáson vehet részt, itt lesz Katona Csaba sörös történeteivel, és nem marad el a sörkvíz és a sörivóverseny sem. A zenei felhozatal hasonló lesz, mint Alsóörsön: koncertet ad a Dynamite Dudes, a Madarak és érkezik a Susie & The Pills formáció is. 

Belépőjegy nincs. A kiállítók listája még nem került fel az esemény Facebook-oldalára, érdemes követni!

VI. Balatonföldvári Sörfesztivál, július 27-31.

Lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, vagy esetleg búza? Bármelyiket is kedvelitek, vagy bármelyiket szeretnétek jobban megismerni, lesz rá lehetőségetek a balatonföldvári Fesztivál téren, ahol közel 25 kiállító több mint 100-féle csapolt és üveges sörrel várja a malátarajongókat. 

A programot és a főzdék listáját még nem tették közzé a szervezők, itt tudjátok figyelemmel kísérni a fejleményeket. 

Címkék