Bíró Lajos séf legendás disznóságai a Balatonra költöztek: június 5-én a szigligeti Várudvarban nyitott új egységet a Buja Disznó-k étterem. Az ikonikus rántott hús mellett a pálcás rántottsajt-„Lallipop” is szerepel a kínálatban.

A Szigliget Várudvarban nyitott új üzletet Bíró Lajos séf és Forgács Zoltán. A Buja Disznó-k újabb kirendeltségében is a legmagasabb minőségű, óriás rántott húsoké a főszerep, de emellett „egyéb jóféle disznólkodós ételeik” is kaphatók, ahogy írják a Facebook-on. A vegákra is gondoltak: itt is elérhető a pálcára tűzött rántottsajt-„Lallipop”. A fogásokat elvitelre is lehet majd kérni.

A Buja Disznó-k rántott húsai a bizonyíték arra, hogy a jó rántott hús nem egyszerű műfaj, a jó rántás és a panírozás pedig kifejezetten művészet. A We Love Budapest cikkéből kiderül, hogy egy ilyen rántott húshoz az ideális alapanyagok mellett elképesztő tapasztalati tudás, minőségi és nagyon drága berendezések, tökéletes olaj (vagy zsiradék) szükséges, és ehhez jön még Bíró Lajos által saját kezűleg kevert, titkos morzsarecept.

A Buja Disznó(k)-at anno a budapesti Belvárosi Piacon ismerhették meg a vendégek, 2021 óta a Fény utcai piacon, majd idén tavasztól a Városligetben is kaphatók az ikonikus ételek.

A 2022 őszén megnyílt Szigliget Várudvar célja az volt, hogy kulturális és gasztronómiai célponttá váljon. A Buja Disznó-k fogásai mellett a Michelin-csillagos Costes, a szintén Michelin-csillagos Rácz Jenő street food-projektje, a Nem rossz, és a Digó pizza kínálatából választhatnak a gasztroudvar vendégei.

Címkék

Elérhetőségek

Buja Disznó-k Szigliget 8264 Szigliget, Kisfaludy u. 30. Facebook-oldal