Legyen szó egynapos kirándulásról vagy péntektől vasárnapig tartó pihenésről, mindehhez válogattunk Balaton környéki programokat március 24. és 26. közé. Egy lengyel jazztrió látogat el Magyarpolányba, Kárász Eszter és Grecsó Krisztián pedig Kapolcson készül zenés-irodalmi esttel. Adunk tippeket túralehetőségekhez is, amelyeken a térség madárvilágával ismerkedhettek, vagy felfedezhetitek egy elfelejtett tanúhegy vidékét is.

Március 24., péntek

Nyitó hétvége a Pizza Pazzában – Zamárdi, Pizza Pazza

A Zamárdiban található Pizza Pazza is megújul a tavasz kezdetével, amit egy nyitó hétvégével ünnepel meg. Március 24. és 26. között ismerkedhettek az új finomságokkal, az új sörökkel és borokkal, de a klasszikus ízek is megmaradtak, ha épp a jól beváltra vágynátok.

További infókat itt találtok

Március 25., szombat

Túra a víz világnapja alkalmából – Balatonfenyves, Imremajor

Március 25-én a vizesélőhelyek
 kerülnek a középpontba, egy háromórás családi túra során. A Balatonfenyves Imremajortól indulva a fonyódi Nagyberekhez tartozó Fehérvízi-láp környékén tehettek egy sétát, megismerhetitek a terület természetvédelmi vonatkozásait, és közben megcsodálhatjátok a berek fajgazdag madárvilágát.

Ha szerencsétek van, megfigyelhetitek majd a nagy lilikek és a nyári ludak többszázas csapatait is, valamint találkozhattok a területen táplálkozó és vonuló récefajok sokaságával és az őket vonzó ragadozó madarakkal, mint például az itt nagy számban előforduló rétisassal

További infókat itt találtok

Rímségek kicsiny boltja: Kárász Eszter és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje – Kapolcs, MűvészVölgy Kúria

Március 25-én 19 órától Kárász Eszter és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estjén vehetünk részt, amelyen saját élettörténeteikről dalok, versek, novellák segítségével beszélgetnek, és együtt keresik a választ a rímek és a történetek titkaira. Hogy hogyan születik egy mindennapi történetből nem mindennapi regény, a verssorokból dallam, egy érzésből művészeti alkotás.

Közreműködik: Veér Csongor (hegedű), Wagner-Puskás Péter (zongora)

További infókat itt találtok

100NKA (PL) jazzkoncert – Magyarpolány, Zöld Élet Ház
 

100NKA (ejtsd: sztonka) az egyik legizgalmasabb lengyel jazztrió, akik elektronikával és torzított gitárral tágítják a klasszikus hangzás dimenzióit. Közel 20 éves karrierjük során zenéltek már Ágoston Bélával és Mezei Szilárddal, de a New York-i Are You Free? fesztivál visszatérő vendégeiként, Herb Robertsonnal közös koncertjeikkel tettek szert a legnagyobb elismerésre. Zenéjükben nagy elődök (Miles Davis, Coleman, Coltrane) lenyomata keveredik a kortárs hatásokkal. Március 25-én az InterUrban keretén belül látogatnak el Magyarpolányba, ahol a Zöld Élet Házban koncerteznek.

További infókat itt találtok

Március 26., vasárnap

Séta és miniszobor-látogatás – Balatonfűző

Ha úgy érzitek, hogy egy kiadós séta adná meg a löketet a jövő héthez, lessétek meg a Balatonfűző parti sétányára került miniszobrokat, amelyeket P. Kovács Péter helyi szobrász készített.

További infókat itt találtok

Bak Imre: Helyzetek Balatonfüred, Vaszary Galéria

Ha még nem jutottatok el, mindenképp szánjatok most időt a Vaszary Galériában látható Bak Imre-kiállításra! A Helyzetek a magyar neoavantgárd egyik legfontosabb alakjának olyan műveiből válogatott, amelyek 2004 és 2022 között készültek, és évtizedek kreatív alkotómunkáját zárják le.

További infókat itt találtok

Túra egy elfeledett tanúhegyen  Haláp

Szólhat a vasárnap egy elfeledett tanúhegy felfedezéséről is, amennyiben a Haláp felé vesszük az irányt. Mi is végigjártuk a félig elbányászott tanúhegy nemrég átadott tanösvényét, amit egy könnyű, az egész család számára izgalmas mozgásként is ajánlunk.

További infókat itt találtok

Címkék