Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szállás

Közel a természethez – Különleges balatoni szálláshelyek elvonuláshoz (1. rész)

Új cikksorozatunkban olyan vendégházakat ajánlunk, ahol teljes nyugalomban kapcsolódhatok ki, de közben minden kényelem a rendelkezésetekre áll.

Szállás

10 szálláshely, ahol feltöltődhetünk az év elején

A január és a február a hosszú beszélgetős esték, a naplementébe hajló séták és a feltöltődés ideje. 10 szálláshelyet ajánlunk ehhez.

Szállás

Két új, nagyobb kabinházzal bővülnek a Kapolcsi Sziklák

A Szikla Grand kabinok az eddigieknél is természetközelibb élményeket ígérnek, március 1-től fogadnak vendégeket, de már foglalhatók.

szállás

Hasáb alakú kabinház lett különdíjas az Év Balatoni Háza 2022 pályázaton

Megvannak az Év Balatoni Háza 2022. pályázat nyertesei. A különdíjasok között szerepel a vonyarcvashegyi Cabin Balaton nevű szálláshely is.

A Vonyarcvashegyen található Cabin Balaton kapta az Év Balatoni Háza 2022 pályázat Zala Megyei Építész Kamara különdíját. Az élére fordított, négyzet alapú hasáb formájú kabinházat egy helyi kötődésű testvérpár, Jónás Viktor és Gergely álmodta meg, a konkrét tervek elkészítését pedig a Béres Építészirodára bízták.

A szálláshely két fő számára ideális, jellemzően párok veszik ki. A Cabin Balaton egyik felében üveghomlokzatú hálószoba, a másik felében egy étkező található, amelyet fedett terasz véd. A két helyiség között kapott helyet a fürdőszoba és a főzőlappal, hűtőszekrénnyel és mosogatóval felszerelt konyha.

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség 2022-ben ötödik alkalommal hirdette meg a balatoni építészeti pályázatot, melynek nyertesei a következők

  • az Év Balatoni Lakóháza 2022.: Balatonhenye, családi ház (tervező: Dénes György és Dénes Eszter)
  • az Év Balatoni Üdülő Épülete 2022.: Balatonszárszó, D20 nyaraló (felelős építész: Fazekas Katalin DLA és Vilics Árpád)
  • az Év Balatoni Középülete 2022.: Balatonfüred, Zákonyi utcai pavilonsor (felelős építész: Golda János és Madzin Attila)
  • a Nők a Balatonért Egyesület különdíjasa: Balatonakarattya, Református templom (felelős tervező: Szabó György)
  • a Balatoni Szövetség különdíjasa: Fonyód, Berek Világa Látogatóközpont (felelős tervező: Mezei László)
  • a Magyar Építész Kamara különdíjasa: Siófok, Bakterház (Felelős tervező: Katók Edit és Berecz Tamás DLA)
  • A Somogy Megyei Építész Kamara különdíjasa: Szőlősgyörök, Légli Borászat (Felelős tervező: Pór Péter)
  • A Zala Megyei Építész Kamara különdíjasa: Vonyarcvashegy, Cabin Balaton (építész: Béres Attila és Baráth Éva)

A tavalyi díjazottak között szerepel a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont és a pécselyi Balogh Pincészet épülete is.

Forrás: hirbalaton.hu 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szállás

Borkóstolókkal és téli wellness-élménnyel vár a Hotel Vinifera Wine & Spa

A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.

Szállás

Téli wellness a Balatonnál – 5 hely a tökéletes kikapcsolódáshoz

Ha a téli szünetet a családdal tervezitek, vagy kizárólag a párotokkal, toplistánkban mindegyik esetre találtok megfelelő opciókat.

gasztró szállás

Megnéztük, mit tartogat a Michelin-ajánlást kapott füredi NOON Restaurant & Lounge a LUA Resortban

Nemrég ellátogattunk Balatonfüredre, az ötcsillagos LUA Resortba, ahol átadhattuk magunkat az igazi kikapcsolódásnak, és megnéztük a NOON Restaurantot, mely idén Michelin-ajánlással gazdagodott.

szállás

Hotel Platán – Kellemes, családbarát hely Zamárdiban, ahova visszavágyunk

Zamárdi központjának közelében találjuk a Hotel Platánt, amely kényelmes szobákkal, szaunával, játszótérrel és finom reggelivel várja a vendégeket.

Neked ajánlott

A