Április utolsó előtti hétvégéjén az időjárás és az izgalmas programok is nekünk kedveznek a Balaton körül. Szombaton a Kishegyi Kortyok és Falatok Balatonlellére csalogatja az ínyencfalatok kedvelőit, eközben Csopakon a magyar bor jövőjét kutathatjátok kóstolóval egybekötött kerekasztal-beszélgetéseken. Az áprilisi Gasztrohegy a halakat állítja középpontba, de Badacsonyra nemcsak a finomságok miatt lesz érdemes ellátogatni a hétvégén, jótékonysági futóversenyre is nevezhettek. Ha még nem álltok készen a szaladásra, válasszatok egy lazább túraútvonalat, melynek során régi kolostorok romjait is megleshetitek, vagy nézzetek be Balatonfüred új kiállítóterébe, a MOMŰ-be, ahol egy harminc év után Párizsból hazakerült gyűjteményt állítanak ki április 22-én.

Kishegyi Kortyok és Falatok 2023, Balatonlelle

Április 22-én, szombaton a Kishegy több helyszínén élvezhetitek Balatonlelle népszerű gasztrofesztiválját. A változatos felhozatalban pincékborteraszok és éttermek kínálatából jó borokat kóstolhattok és ízletes falatokat csemegézhettek. Sétáljatok egy jót, és próbáljatok ki finom ízeket a déli part romantikus dombján, a tavaszi Balaton látványában gyönyörködve!

További infókat itt találtok! 

Dűlőre futunk 2023, Badacsony

Április 22-én, a Föld napján Badacsonyban a 7. Dűlőre futunk jótékonysági futáson vehetünk részt. A 12 km hosszú távot megtehetitek egyedül, de nevezhettek két vagy három főből álló vagy akár családi váltócsapatban is.

További infókat itt találtok! 

Magyar bor 2040, Csopak

Április 22-én hagyományteremtő céllal indítják útjára a Magyar bor 2040 című, kóstolóval egybekötött kerekasztal-beszélgetést a magyar bor jövőjéről.

Első alkalommal Csopak, Eger és Etyek birtokháromszögből kóstolhattok a témához kapcsolódó borokat és pezsgőket a Szent Donát Borkúriában, miközben a jövő nagy kérdéseit boncolgatjátok: Milyen dűlőkben milyen fajtákat érdemes telepíteni? Merre tovább eredetvédelem? Milyen borokra figyel a világ? Kik, hol és milyen borokat fognak vásárolni a következő évtizedekben?

További infókat itt találtok! 

Tájházak napja 2023, Vörs

Idén is megszervezik a Tájházak Napja eseménysorozatot, amely ingyenes és hagyományőrző programokkal, érdekességekkel várja az egész családot a Balaton körül is. Április 22-én és 23-án ebből az alkalomból a Vörsi Tájház is ingyenesen, de előzetes regisztrációval látogatható. A Kis-Balaton hagyományos használati eszközeit, elsősorban a népi halászati módszerekhez kapcsolódó szerszámokat, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerhetitek meg a tájházban.

További infókat itt találtok! 

Gasztrohegy: Fish & Hill, Badacsony

A Gasztrohegy programsorozata lehetőséget nyújt arra, hogy legyen idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, az éttermek konyháin kísérletezni, kreatívan alkotni, így a vendégek az otthonos, személyesebb vendéglátást élvezhetik. A Gasztrohegy április 21. és 23. közötti fejezetében” a halak kerülnek reflektorfénybe  és a tányérokra. A gasztrotúrát – az előző évekhez hasonlóan – mi alkotjuk meg magunknak, a finom falatok és a köztük lévő ismerkedés, lelassulás pedig most sem marad el.

További infókat itt találtok! 

MOMŰ: Európa összeköt – Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit gyűjteménye, Balatonfüred

Harminc év után került haza Párizsból Szöllősi-Nagy András hidrológusprofesszor és Nemes Judit képzőművészeti gyűjteménye, melyet Balatonfüred új, ikonikus kiállítótereiben, a MOMŰ-ben nézhettek meg április 22-től. Az Európa összeköt elnevezésű bemutatkozó képzőművészeti tárlatba Rényi András kurátor Bob Bonies, Carlos Cruz-Diez, Haász István, Hantaï Simon, Anna Mark, Maurer Dóra, Marta Pan és Luis Tomasello műveit válogatta be. A fotókiállításon Brassaï, Paul Almásy, Benkő Imre, Lucien Hervé, Kerekes Gábor, Kinszki Imre és Sugár Kata munkáit láthatja a közönség.

További infókat itt találtok! 

Kolostorrom-látogató a Balaton körül

Kiadós túra vagy laza séták során eredhettek a történelem nyomába a Balaton körüli kolostorok romjainál. Az erdők mélyén megbújó vagy patakok partján és panorámás magaslatokon épült kolostorok csatározások, hatalmi játszmák helyszínei voltak, a romokat pedig ma is titokzatos történetek és kincsekről szóló legendák lengik körül. 7 helyszínt gyűjtöttünk össze, amelyek közül választhattok hétvégére úti célt. 

További infókat itt találtok! 

Címkék