Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Ez a mangós fagyi hozta el az idén a Balaton Fagyija díjat

Az idén 10. alkalommal került sor a Balaton Fagyija versenyre, amelynek első helyezettje a balatonalmádi Amaretto Fagyizó kreációja, a Balatoni tövises mangó sorbet lett.

Az idén a tizedik alkalommal hirdette meg a versenyt a Balatoni Turizmus Szövetség. 18 fagylalt közül választották ki a legjobbat, a fagylaltozók olyan ízekkel neveztek, mint a rozé alapú sorbet, a céklás málnafagylalt, vagy a gesztenyés-meggyes édesség, de voltak olyan extrém ízkombinációk is, mint a sajtos-tejfölös lángos íz.

A győztes a Balatoni tövises mangós sorbet fagylalt lett, a balatonalmádi Amaretto fagyizó alkotása. 

Az idén megváltozott a zsűrizés gyakorlata: a bírálók nem road show-jellegűen, hanem a gyenesdiási Bringatanyán értékelték a kreációkat.

A Balaton fagyija cím egész évben rengeteg vendéget hoz a fagyizóknak, gyakran csak emiatt utaznak el az adott településre a gasztroturisták. Tavaly Balatonakarattyán megnyitott Sissi Fagyizó fagylaltja vihette el a vándorserleget. Eszterházy epercsoda levendulával fagylalt néven találhatjátok meg a fagyipultban. 


Az Amaretto Fagyizó korábban többször elnyerte a Balaton Fagyija különdíjat, 2021-ben a Meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyival. Ezenkívül olyan fagyik szerepelnek a kínálatukban, mint a Bodzás-lime-limonádé, a Medvehagymás mascarpone, vagy a Csokis pisztáciás marcipán.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A