Gyerekzsivajtól lesz hangos a Balaton május 28-án. Játékokkal, bábelőadásokkal és aktív programokkal várják az egész családot több településen is gyereknap alkalmából. Keszthelyen a vitorlázáson lesz a hangsúly, Siófokon hajóra is ülhettek, de akár mozdonykereső kirándulásra is indulhattok a cikkünk segítségével. Felsőörsön a pünkösdi hagyományokba nyerhetnek betekintést a fiatalok, a Félsziget barangoláson pedig Tihany, és a balatoni táj kerül a fókuszba interaktív foglalkozásokon, vezetett sétákon keresztül.

Vöröstói Játékfesztivál 2023

Háromnapos játékfesztiválon vehettek részt a pünkösdi hétvégén Barnagon, Vöröstón és idén már Tótvázsonyban is. Az eseményen a játék közösségteremtő ereje, a játék okozta öröm felszabadító érzése kerül fókuszba, vagyis lesz falusi triatlon ódon bringák csilingelésével, talicskacsikorgással, szalmazizegéssel, bábuk, kockák, a színpadon pedig furulya és énekszó.

További infókat itt találtok. 

Gyereknap a Balaton-parton – Vitorlázz itthon, Keszthely

A keszthelyi Balaton-parton is izgalmas programokkal készülnek a gyereknapra, a vitorlázás lesz fókuszban. A vízisporttal kapcsolatos játékok, kvíz mellett lesz Brémai Muzsikusok előadás, érkezik a Csili Csalamádé Együttes, nyári hógolyózás, légvár és Varázshangok játszóház is. Hogy eközben a felnőttek se unatkozzanak, gasztronómiai és kézműves kitelepülők széles választéka várja őket.

További infókat itt találtok. 

Gyereknapi hajózás Siófokról

Május 28-án az aprónép tölti meg a Siófokról induló gyereknapi hajó fedélzetét. Az út során élőben hallhatjátok a Mintapinty zenekart, és Fifivel, a kis nefelejccsel táncokat tanulhattok. A kicsiket kézműves programok, társasjáték és tombola is várja, a legkisebbeknek pedig bébiszőnyeggel készülnek a szervezők.

További infókat itt találtok.

Pünkösdi Gyerekliget, Felsőörs

A felsőörsi gyereknapozáson a hagyományokra fektetik a hangsúlyt. A Civilház udvarán Fanyűvő Játékpark várja a kicsiket, 16 órától pedig a Százszorszép Bóbiska bábelőadást nézhetitek meg. Ezután a pünkösdi hagyományokba és népszokásokba nyerhettek betekintést egy interaktív foglalkozás során.

További infókat itt találtok.

Félszigeti barangolás – Gyereknap Tihanyban

Milyen természeti kincsekben és épített örökségben gazdag a Balaton-felvidék gyerekszemmel? A Tájtéka és a helyi közösségek közös szervezésében megvalósuló tihanyi gyereknapon, május 28-án játékos foglalkozásokon, kézműves programokon bukkannak fel a táj kicsiknek és nagyoknak is ismerős motívumai, és vezetett sétákon indulhattok a Tihanyi-félsziget történetei, legendái nyomába.

Az eseményen bemutatkozik Balaton-felvidéki Barangoló, lesz családi vezetés és kvízjáték, amelyeken a nagyok-kicsik egyaránt jól fognak szórakozni. Az izgalmas programok mellett kedvezményes illetve ingyenes belépési lehetőségre számíthattok a Garda Akváriumba és Levendula Ház Látogatóközpontba is.

További infókat itt találtok. 

Keressétek meg a Balatonnál kiállított mozdonyokat!

Tagadhatatlan, hogy nemcsak a gyerekeket, de sok gyermeklelkű felnőtteket is el tud varázsolni egy kisvonat. A balatoni vasútállomásokon, vagy a parkokban kiállított régi mozdonyok a tó múltjáról, már nem létező vasútvonalakról és a gőzmozdonyok érájáról mesélnek, legtöbbjüknek nemcsak saját története, hanem személyisége és saját rajongótábora is van. Ebben a cikkben öt olyan ikonikus mozdonyt gyűjtöttünk össze, amelyeket az egész családdal meglátogathatunk!

Barangoljatok be mesevilágokat egy-egy varázslatos játszótéren!

Hagyományos megoldásnak tűnhet, de biztos befutó gyereknapon olyan izgalmas játszótereket felfedezni, ahol a kicsik órák hosszat szórakozhatnak. Ebben a cikkünkben a déli parti helyszíneket vesszük sorra, itt pedig az északi partról válogattunk olyan játszótereket, amelyeket kár lenne kihagyni, ha a Balaton körül töltenétek a gyereknapot.

Címkék