A Michelin-kalauz által Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem a Facebookon jelentette be, hogy jelenlegi formájában búcsúzik a vendégeitől. Október 11-én a Veszprémium pizzéria bejelentette, hogy a vállalkozás eladó.

A MÓR24-et üzemeltető Almás Edit és Albrecht Tamás október 10-én este jelentették be a hírt Facebook-posztjukban

"2020 nyarán, amikor belevágtunk életünk talán legnagyobb kihívásába, szerelemprojektjébe, őszhajszálaink és nevetőráncaink elsőszámú megszaporítójába, még fogalmunk sem volt, hogy 3 év múlva mennyire nehéz lesz kimondani, amire most készülünk. Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké. A MÓR24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek"  – írják.

Azt is írják, hogy hálásak a vendégek támogatásáért, vagyunk, akik "nyitott szívvel és gondolkodással" fogadták a small plate és natúrbor-koncepciót.

Aki még szeretne egy utolsót koccintani és tapasozni náluk, október 13-15-én és 20-22-én még megteheti, előzetes asztalfoglalással.

A MÓR24 2020. júliusában nyílt meg. A különleges borszelekcióval rendelkező tapas-borbárral a világot látott séfek, akik együtt és külön is bejárták Nagy-Britanniát, Írországot, Ausztriát, Izraelt, Thaiföldet és Indonéziát, egy laza, minőségi helyet hoztak létre.

A MÓR24 2022-ben megszerezte, az idén pedig megőrizte a Michelin-kalauz a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítését. 

A Veszprémium vállalkozása eladó

Nem a MÓR24 az egyetlen étterem, amitől úgy tűnik, jelenlegi formájában búcsút kell vennünk. Október 11-én az Antal Szabolcs által üzemeltetett veszprémi pizzéria, a Veszprémium Facebook-oldalára került ki egy poszt, amely szerint a vállalkozás eladó.

A Veszprémium 2020-ban nyílt meg Veszprém belvárosa felett, egy lépcsősor tetején. Antal Szabolcs Spanyolországban, nápolyiaktól tanulta meg a pizzakészítést, az apró vendéglátóhelyen pizzákat és kenyérlángosokat készít fatüzeléses kemencéjében, saját kovásszal.

Címkék