Bréking / gasztró

szerkesztés

15 Balaton környéki éttermet díjazott a Michelin-kalauz

Szerzők

  • We Love Balaton

2022. 11. 03. 22:01

Négy balatoni és Balaton környéki étterem kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést a Michelin Guide francia étteremkalauztól november 3-án. Az elismeréssel a balatonszőlősi Casa Christa, a balatonszemesi Kistücsök, a balatonfüredi Mór24 és a Sparhelt konyháját díjazták, ezenkívül 11 balatoni vendéglátóhelyet értékeltek az ajánlott helyeknek kijáró Tányér megjelöléssel.

Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről a Michelin Guide francia étteremkalauz, és vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel, számolt be az MTI.

A kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand díjat a balatoni éttermek közül a Casa Christa (Balatonszőlős), a Kistücsök (Balatonszemes), a Mór24 (Balatonfüred) és a Bistro Sparhelt (Balatonfüred) érdemelte ki. Ezzel a díjjal a mérsékeltebb ár mellett is magas minőségű ételt kínáló vendéglátóhelyeket, jellemzően a kiváló bisztrókat és családias vendéglőket tünteti ki az étteremkalauz. 

A balatonfüredi Mór24 is Bib Gourmand minősítést kapott

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A kalauzba bekerülő további ajánlott éttermek a Tányér jelzést kapják. Országszerte 47 étterem ért el ilyen minősítést, közülük tizenegy Balatonnál, vagy a tó környékén található. Ezek az alábbiak: 

84 Bisztró, Kapolcs
A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
Füge, Tihany
Kővirág, Köveskál
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
Lokal47, Kéthely
Neked Főztem, Zánka
Tihanyi Vinarius, Tihany
VígMolnár Csárda, Csopak
Villa Kabala, Szigliget
Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred

A kéthelyi Lokal47 egyik fogása

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az étteremkalauz ellenőrei két Michelin-csillaggal jutalmazták a tatai Platán Gourmet (séf: Pesti István) és a budapesti Stand (Széll Tamás és Szulló Szabina) konyháját. Ezenkívül hét étterem kapott egy Michelin-csillagot: Esztergomból a 42 (Barna Ádám), Budapestről pedig a Babel (Kaszás Kornél), a Borkonyha (Sárközi Ákos), a Costes (Koppány Levente), az Essencia (Tiago Sabarigo), a Rumour (Rácz Jenő) és a Salt (Tóth Szilárd). A teljes hazai Michelin-listát itt találjátok

A Michelin-étteremkalauz 1992 óta van jelen Budapesten, ahol 2010-ben ítéltek oda először Michelin-csillagot.  

Hasonló tartalmak

Admin mode