A Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja, a Groenk Balatonfüreden, a MÓR24 helyén nyitja meg újabb egységét.

Balatonfüred Jókai Mór utca 24. szám alatt december közepétől már a Groenk Deli ínyencségeit kóstolhatjuk. A bisztró és delikátbolt Velence után a Balatonnál nyitja meg második egységét. 

A Groenk Deliben termelői portékáik mellett faszenes grillen készült ételeikből is válogathatunk. A koncepció Balatonfüreden sem változik: szűk étlapjukról választhatunk például steaket, burgert – mellyel Az Év Burger Étterme címet és elnyerték 2023-ban a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon – és olyan klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke vagy a császármorzsa. Ezen kívül borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás – sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket – derül ki sajtóközleményükből.

Kínálatukban mangalica termékek, sajtok, mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok is szerepelnek. A Velencén már megszokott, havonta többször megrendezett közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeik Balatonfüreden is várhatók majd.

A Groenk beköltözik, a MÓR24 elköltözik

A december 16-i nyitásra a MÓR24-gyel közös eseménnyel készülnek A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel. Az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább. 

A MÓR24 2020 óta működött különleges borszelekcióval rendelkező tapas-borbárként Balatonfüreden, a Michelin-kalauz Bib Gourmand minősítését is megkapták, 2023 októberében azonban bejelentették, hogy bezárnak.

Címkék