Pontozástól és kategóriáktól mentesen Vajda Pierre legújabb könyvével egy országos étteremkalauzt hozott létre, melyben több balatoni vendéglátóhelyet is ajánl.
„Nálam sem a lokáció, sem a belső-külső építészeti kialakítás, de még a mosdók tisztasága sem befolyásolhatja a legfontosabbat: a konyha teljesítményét” – szögezi le Vajda Pierre nemrég megjelent étteremkalauzának bevezetőjében. A Pierre kóstolgat című könyv létrejötte egy régóta tervezett – pontozástól és csoportosítgatásoktól mentes – projekt beérése, mely országszerte (természetesen a Balaton környékéről is) ajánl éttermeket rövid, egyoldalas szubjektív bemutatóval és fotómellékletekkel.
![1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5392/53922/539221/53922133_3981707_8a54df561517460ab2503ff0e7d2e781_wm.jpg)
Vajda Pierre közel húsz éve foglalkozik éttermek értékelésével, ételkritikusként több tévéműsorban is találkozhattunk már vele. Országos étteremkalauzáról azt vallja, annyiban tér el a megszokottól, hogy az ajánlások sok-sok év tapasztalatai alapján fogalmazódtak meg (vagyis többször megfordult meg a bekerült helyeknél). A szerző úgy véli, ha valaki végigjárja a kötetben szereplő helyeket, megismerhetik Magyarország ízeit. Ha valaki pedig azt gondolná, hogy Pierre a Michelin-csillagos helyekre alapoz, téved, mert ezek a vendéglátóhelyek nem szerepelnek a válogatásában, szerinte velük kapcsolatban ugyanis nincs szükség az ő külön véleményére.
Szemestől Somlóig
A teljesség igénye nélkül, a könyvben a Balaton környéki helyek közül szerepel például a balatoszemesi Kistücsök, a balatonfüredi Bistro Sparhelt, a köveskáli Mi a Kő Étterem, de a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok is.
![7](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5392/53921/539217/53921741_3981673_8e9ff77ca3ac0d1a424892f48e1f101b_wm.jpg)
Pierre kóstolgat – És hiszed, vagy sem, elégedett
Szerző: Vajda Pierre
Kiadó: Inda Press Kft.
Megjelenés éve: 2023
Illusztráció: Pattantyús Márton
Oldalszám: 168
Ár: 5990 Ft