Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Több balatoni éttermet is ajánl Vajda Pierre legújabb könyvében

Pontozástól és kategóriáktól mentesen Vajda Pierre legújabb könyvével egy országos étteremkalauzt hozott létre, melyben több balatoni vendéglátóhelyet is ajánl.

„Nálam sem a lokáció, sem a belső-külső építészeti kialakítás, de még a mosdók tisztasága sem befolyásolhatja a legfontosabbat: a konyha teljesítményét” – szögezi le Vajda Pierre nemrég megjelent étteremkalauzának bevezetőjében. A Pierre kóstolgat című könyv létrejötte egy régóta tervezett – pontozástól és csoportosítgatásoktól mentes – projekt beérése, mely országszerte (természetesen a Balaton környékéről is) ajánl éttermeket rövid, egyoldalas szubjektív bemutatóval és fotómellékletekkel. 

Vajda Pierre közel húsz éve foglalkozik éttermek értékelésével, ételkritikusként több tévéműsorban is találkozhattunk már vele. Országos étteremkalauzáról azt vallja, annyiban tér el a megszokottól, hogy az ajánlások sok-sok év tapasztalatai alapján fogalmazódtak meg (vagyis többször megfordult meg a bekerült helyeknél). A szerző úgy véli, ha valaki végigjárja a kötetben szereplő helyeket, megismerhetik Magyarország ízeit. Ha valaki pedig azt gondolná, hogy Pierre a Michelin-csillagos helyekre alapoz, téved, mert ezek a vendéglátóhelyek nem szerepelnek a válogatásában, szerinte velük kapcsolatban ugyanis nincs szükség az ő külön véleményére.

Szemestől Somlóig

A teljesség igénye nélkül, a könyvben a Balaton környéki helyek közül szerepel például a balatoszemesi Kistücsök, a balatonfüredi Bistro Sparhelt, a köveskáli Mi a Kő Étterem, de a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok is.

Pierre kóstolgat – És hiszed, vagy sem, elégedett
Szerző: Vajda Pierre
Kiadó: Inda Press Kft.
Megjelenés éve: 2023
Illusztráció: Pattantyús Márton
Oldalszám: 168
Ár: 5990 Ft

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Nem nyit ki többé a kővágóörsi Andriska Pékbisztró

Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Neked ajánlott

A