Pontozástól és kategóriáktól mentesen Vajda Pierre legújabb könyvével egy országos étteremkalauzt hozott létre, melyben több balatoni vendéglátóhelyet is ajánl.

„Nálam sem a lokáció, sem a belső-külső építészeti kialakítás, de még a mosdók tisztasága sem befolyásolhatja a legfontosabbat: a konyha teljesítményét” – szögezi le Vajda Pierre nemrég megjelent étteremkalauzának bevezetőjében. A Pierre kóstolgat című könyv létrejötte egy régóta tervezett – pontozástól és csoportosítgatásoktól mentes – projekt beérése, mely országszerte (természetesen a Balaton környékéről is) ajánl éttermeket rövid, egyoldalas szubjektív bemutatóval és fotómellékletekkel. 

Vajda Pierre közel húsz éve foglalkozik éttermek értékelésével, ételkritikusként több tévéműsorban is találkozhattunk már vele. Országos étteremkalauzáról azt vallja, annyiban tér el a megszokottól, hogy az ajánlások sok-sok év tapasztalatai alapján fogalmazódtak meg (vagyis többször megfordult meg a bekerült helyeknél). A szerző úgy véli, ha valaki végigjárja a kötetben szereplő helyeket, megismerhetik Magyarország ízeit. Ha valaki pedig azt gondolná, hogy Pierre a Michelin-csillagos helyekre alapoz, téved, mert ezek a vendéglátóhelyek nem szerepelnek a válogatásában, szerinte velük kapcsolatban ugyanis nincs szükség az ő külön véleményére.

Szemestől Somlóig

A teljesség igénye nélkül, a könyvben a Balaton környéki helyek közül szerepel például a balatoszemesi Kistücsök, a balatonfüredi Bistro Sparhelt, a köveskáli Mi a Kő Étterem, de a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok is.

Pierre kóstolgat – És hiszed, vagy sem, elégedett
Szerző: Vajda Pierre
Kiadó: Inda Press Kft.
Megjelenés éve: 2023
Illusztráció: Pattantyús Márton
Oldalszám: 168
Ár: 5990 Ft

Címkék