Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.

A jövő héttől már Balatonfüreden, a Siske utcában található Füredi Malomházban találják meg a vendégek a csopaki Szomszéd Kertje bisztrót.

„Tulajdonosváltás történt az ingatlanban, amit béreltünk, és az önkormányzat úgy határozott, hogy január 18-ig maradhatunk” – mondta a We Love Balatonnak a költözés okáról Tóth Attila, a Szomszéd Kertje tulajdonosa. „A Füredi Malomházba költözünk be, és ott csinálunk egy jó kis kocsmát, kisebb kerttel, kisebb vendégtérrel. Ugyanazt a sémát követjük, ami bevált az elmúlt hat évben. Még az enteriőr is hasonló lesz. Már megvan a telephely-szerződésünk, és már a jövő héttől indulnak a rendezvényeink”– tette hozzá a tulajdonos.

Első körben kisebb rendezvényeket tartanak, lesz cseh sörkóstoló és Guden Birtok borkóstoló. A „kocsmagasztronómiában” nem lesz változás, és a vasárnapi ebéd is marad, folytatta Tóth Attila.

A Szomszéd Kertjét Tóth Attila 2018-ban nyitotta meg Csopak parttól távolabbi részén, a régi Nosztori kocsma épületében, miután már számos vendéglátóhely elindításában segédkezett. A konyhában a street food fogások a főszereplők, az autentikus magyar konyha fogásai a kemencés ételek mellett nemzetközi fogások is szerepelnek a hely kínálatában.

Az étteremről korábban itt írtunk részletesen. 

(Borítókép: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton)

Címkék