Keresés EN

Tamás Péter malomrestaurátor és felesége, Tamás Petra 2019-ben vásárolták meg Veszprém egyetlen épségben megmaradt, működőképes vízimalmát. Céljuk az volt, hogy a Fenyvesi Malmot megmentsék az utókornak, és felújítva, működő malomként mutassák be az érdeklődőknek. Egy interaktív kiállítást is létrehoztak a veszprémi vízimalmok történetéről, amelyek között 700-800 éveseket is találunk. Kipróbálhatjuk a régi eszközöket, őrölhetünk kézi malmokon, megmérhetjük egymást a mázsálón, szitálhatjuk a már megőrölt gabonát. A Fenyves Malomban az őrléstől egészen a sütésig végigkövethetjük a búza útját. A felújított konyhában – nagyobb rendezvények esetében az udvari kemencében – lehetőség van kenyér- és langallósütésre is. A malom történetéről részletesen is írtunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A