Keresés EN

látnivalók & kultúra

Gombóc Artúr - Kolodko-szobor

Ha a Tihanyi Bencés Apátságnál, a Pisky sétány mentén sétálunk, mindenképp észre fogjuk venni a Balatonnak háttal ülő miniszobrot. Gombóc Artúr, a csokiimádó rajzfilmfigura széttárt szárnyakkal fogadja a turistákat, akik gyakran egy Balaton szeletet is tesznek szárnyai közé vagy téli időszakban kis, kötött sállal lepik meg. A 2020 májusában készült alkotást gerilla módon helyezte ki Kolodko Mihály, és azóta is rengetegen a csodájára járnak, közkedvelt fotóspont Tihanyban.

Tipp: Kolodko-miniszobrokat még Veszprémben is találunk, itt írtunk róluk bővebben. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A