Keresés

Új helyek

új hely Gasztró

Bakterház

Balatonszepezd reggelizője, a Bakterház autentikusan a vasútállomás épületében vár minket egy kiadós brunchozásra szinte egész nap, teljesen más benyomást keltve a hajdani régi, rossz állapotban lévő épületről.

új hely Gasztró

AFTER 8 Brunch & Coffee Siófok

Siófok szívében található az AFTER 8 reggeliző, a Víztorony szomszédságában, aminek a felfedezése után jól tud esni egy kiváló minőségű fekete egy kiadós brunch mellé.

új hely Gasztró

Fricska Balaton

Az Anna Villa kertjében található egykori Helka Sörkertet (ami csak egy kicsivel költözött arrébb) 2024 tavaszán a veszprémi Fricska új helye váltotta Fricska Balaton néven.

új hely Gasztró

Pura Vida Lakásétterem

A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika ma már párjával, Attilával saját lakáséttermét üzemelteti a Balatontól 20 km-re található Zalahalápon, Pura Vida Lakásétterem néven. Ha megnézzük a Google-ban a helyrajzi számot, és bedobjuk a GPS-be, akkor az a település legszélére, az erdő melletti hófehér, tornácos házhoz vezet minket.

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

új hely gasztró

Mimi étterem

Konyári Bori kishegyi étterme, a Mimi leköltözött a Balaton közelébe, egy mesés villába, ahol a Konyári Pincészet borai mellé magyaros ételeket és bisztrófogásokat is kínálnak.

További helyek

Gasztró Szponzorált

Balaton Étterem

A balatonfüredi Kisfaludy utca 5. szám alatt, egy különleges helyszínen található a „magyar tengerről” elnevezett Balaton Étterem. A hely egy nagy és tágas terasszal, csodás kilátással várja a vendégeket, nem beszélve arrról, hogy történelmi múlttal is rendelkezik.

Gasztró Szponzorált

Taverna Étterem & Vendégház

Balatonfüred az ország egyik legkedveltebb kikapcsolódási célpontja, ezért nem árt olyan éttermeket és szálláshelyeket fejben tartani, mint például a Taverna Étterem & Vendégház a Kisfaludy utcában. 2009 óta ez a vendégház is része a füredi élménynek, melyet ez a kis Balaton-parti ékszerdoboz tartogat az idelátogatók számára.

Gasztró

Zenit Balaton Étterem

Egy évtized után nevet és arculatot váltott Vonyarcvashegy és a Balaton északi partjának kedvelt étterme, a Bock Bisztró Balaton, és 2023 novemberétől már Zenit Balaton Étterem néven találhatjuk meg.

Gasztró

Vitéz Kürtős Tihany

A Vitéz Kürtős a tihanyi visszhang és a kilátó közelében, a Pisky sétányon nyitotta meg legújabb sütödéjét. Az apátság árnyékában, fűben, padon pihenve, balatoni panorámában gyönyörködve falatozhatjuk az egyik legközkedveltebb édességet.

gasztró

Echo Restaurant & Cafe

Egy páratlan gasztronómiai élmény párosul a káprázatos balatoni körpanorámával a tihanyi Visszhang-dombon lévő Echo Restaurant & Caféban.

gasztró szállás

Késa Birtok

Kvák Emil az Ikon Borászat mellett a Késa Birtokon élheti ki kísérletező kedvét, hiszen birtokán összegyűjtötte a számára legkedvesebb fajtákat, emellett több vendégházat is üzemeltet.

Gasztró

Pasta Siena

A Pasta Siena a veszprémi Fortuna udvarban nyitotta meg kapuit, jobban mondva az ablakát, ahonnan Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz, ráadásul vegán tésztákat.

Gasztró Szállás

Casa Christa

A Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, melynek „lelke” az étterem, ahol az ételekben mindig találkozik a magyaros vonal valamilyen mediterrán csavarral.

gasztró

Csopaki Resti by Laurel

Mede Ádám, akit már jól ismerhetünk a budapesti Laurelből és Karácsony Bence örömkonyháját az ország egyik legkisebb, de legkedvesebb bisztró éttermében Csopakon, a vasútállomáson találjuk.

gasztró szállás

Zier Bisztró & Apartman

Zier Dánielnek a Balaton igazi szerelem, a vendéglátás pedig a szenvedélye, így a parton nyitotta meg a nevét viselő bisztrót, ahol az étlap mellett ebédmenüt és reggelit is kínálnak.

Gasztró

Lelkem kisvendéglő

Dörgicse Fő utcáján hatalmas kerttel, diófák árnyékában találjuk a családias és rendkívül barátságos Lelkem kisvendéglőt.

gasztró

Tölgyfa Étterem & Pub

Ha a zamárdiban található Balcsi Falatozó bezár, megnyílik a part közelében a Tölgyfa Étterem & Pub, melyet szintén Koncz Péter és párja, Végh Barbara, valamint csapatuk üzemeltet a nyári szezonban.

gasztró

Balcsi Falatozó

A Balcsi Falatozó ősztől tavaszig tart nyitva, a nyári időszakban a Tölgyfa Étterem & Pubban várják a vendégeket.

gasztró szállás

Tópart Hotel és Étterem

Pintér Anna és Máté Balatonvilágost választotta, hogy megalapítsa az azóta is családi tulajdonban lévő Tópart Hotel és Éttermet.

Gasztró

Hinta Badacsony

A Badacsonytomajtól Badacsonytördemicig kanyargó Római úton, Badacsony központjához közel találjuk a dizájnos reggeliző-borteraszt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat.

gasztró

Bundi Bijó Bárja

A boglári Platán Szabadstrandon található Bundi Bijó Bárja strandbüfé a Bundi sós kürtőse nevű étellel tarolt a 2022-es strandételversenyen.

gasztró

Lángos World

A balatonmáriafürdői szabadstrandon, a Csatorna part szomszédságában található Lángos World alapítói különféle, világkonyhákat idéző lángoskülönlegességeket kínálnak.