éjszakai élet

szerkesztés

10 zene, amit élőben hoz el a Balaton Sound

Szerzők

  • Kollár Bálint

2017. 07. 04. 15:35

Július 5-én kezdődik a Balaton Sound, ahol idén is lesz minden a keményen pattogó house-tól a basszusnehéz táncparkettrobbantókon és az újhullámos hiphopon át az élőzenés technóig. Megkapargattuk a rádiós lejátszási listákat és a lejátszónkat, majd összeállítottunk egy tízszámos listát szigorúan a kedvenc dalainkból, és elmondjuk, miért is várjuk a MOL Nagyon Balaton legnépszerűbb fesztiválját.

Adele – Hello (Marshmello Remix)

Na, ő az a DJ-producer, akit nem véletlenül hívnak Marshmellónak: tényleg mályvacukor-maszkban áll mindig színpadra. Tavaly az Akváriumban már demonstrálta, miért áll mögötte a teljes szakma, Skrillextől Martin Garrixig: kevesen tudnak olyan dallamérzékenységgel nyúlni a traphez, mint ő. Jó példa erre Adele slágerének az átértelmezése, ami pont annyira rádiókompatibilis, mint amennyire basszusnehéz, és a nagyszínpados hangrendszernek hála, valószínűleg nagyobbat szól majd, mint a teljes Red Bull Air Race.

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 9. (vasárnap), 19:30-21:30

Refused – New Noise (The Bloody Beetroots Remix)

A remixeknél maradva: Sir Bob Cornelius Rifo változata rád rúgja az ajtót, megsorozza a gyomrod és aztán még egy vodkásüveget is széttör a fejeden. A Justice-hoz hasonlóan a francia elektró másik sztárcsapata is pont annyira vonzódik a Marshall-ládákhoz, mint a keverőpultokhoz, így kombinálták is a kettőt. A végeredmény pedig a bass music és a punk keresztmetszete, ami még a Venom-jelmezt hamarosan magára öltő Tom Hardy-nál is nagyobbat üt majd.

Hol és mikor?
Jäger Aréna, július 7. (péntek), 01:15-02:30

Armin Van Buuren – This Is What It Feels Like

A holland trance-pionír az elmúlt húsz évet a lemezjátszók mögött töltötte, ami alatt a DJ Mag ötször is a legjobb lemezlovasnak választotta. Rádióműsora, az A State Of Trance a műfaj legfontosabb iránytűje és egyben trend-diktálója, Buurennél pedig emiatt (is) senki sem ismeri jobban a legforróbb újdonságokat. Így nem túlzás azt állítani, hogy szettje egyszerre bővelkedik majd slágervárományos dalokban és régi klasszikusokban – utóbbira pedig jó példa a This Is What It Feels Like, ami többek közt Grammy-jelölésig vitte és máig a Balaton Soundok kötelező himnusza.

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 5. (szerda), 21:30-23:00

Kygo – It Ain’t Me (feat. Selena Gomez)

Ha van stílus, ami tökéletes aláfestő zene a balatoni naplementékhez, az a tropical house. Az EDM-nél visszafogottabb és atmoszférikusabb hangzású, több azonnal fülbe ülő slágert is eredményező műfaj egyik vezéralakja pedig Kygo. A norvég producer saját bevallása szerint Aviici hatására kezdett zenéket írni, és ha továbbra is olyan dalokkal jelentkezik, mint az Ellie Gouldinggal közös First Time, vagy a Selena Gomez-kollaborációs It Ain’t Me, hamar be is fogja érni őt.

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 8. (szombat), 21:30-23:00  

Hardwell – Thinking About You (feat. Jay Sean)

Hardwell évek óta megbízhatóan szállítja a nyári dance-pop-house hibrideket és ez alól az idei év sem kivétel. A Thinking About You pedig nem is rugaszkodik el túlságosan a bevált recepttől: telitalálat dallamok, Jay Sean azonnal felismerhető hangja, pont az univerzális témája miatt átélhető szöveg és táncparkettre rángató húzás. A nemrég már a Madison Square Gardenben táncoltató dj-producer tehát továbbra sem tud hibázni, ráadásul csak a legnagyobb sikereiből össze tudna rakni egy szettet. Csalódás kizárva.

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 9. (vasárnap), 21:00-23:00 

Dua Lipa – New Love

Ha kombinálnánk Charli XCX vadócabb pillanatait Sia érzékenységével és a Marina & The Diamonds-féle poposabb hangzással, a végeredmény akár Dua Lipa is lehetne. A BBC Sound Of 2016 listáján is feltűnő énekesnő idénre már beváltotta a hozzá fűzött reményeket: füstös hangjáért, remekül meghangszerelt dalaiért és közvetlen személyiségéért rengetegen rajonganak. A New Love-ot a többek közt FKA Twigs-zel és Lana Del Rey-jel is dolgozó Emile Hayne-nel rakta össze és tökéletes szívtörő, amit valószínűleg sokan fognak vele énekelni Zamárdiban.

Hol és mikor?
Jäger Aréna, július 8. (szombat), 23:30-00:45 

DJ Tiesto – Adagio For Strings

Lehet-e még újat mondani egy olyan klasszikusról, amit a Mixmag anno a második legnagyobb tánczenének nevezett? A holland DJ által az athéni olimpia nyitóünnepségére komponált dal állítása szerint „a régi és az új találkozása”, ami Samuel Barber azonos című művén alapul és évtizedek óta kirobbanthatatlan a lemezestáskákból. Nem is gond, mert finom építkezése, kitörölhetetlen vonósai és mással össze nem hasonlítható húzása máig bármilyen party fénypontját jelenti.

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 6. (csütörtök), 22:15-23:30

Jan Blomqvist – Something Says

A berlini illetőségű közönségkedvenc stílusát a Resident Advisor úgy jellemzi, mint „a Radiohead, a Muse, Bodi Bill, Stephan Bodzin és James Holden ötvözete” – és nem túloznak! Blomqvist ugyanis tökéletesen egyensúlyozik a melodikus elektro-pop és az euforikus minimal techno között. Ráadásul ő nem magányosan tekergeti a potmétereket, hanem egy komplett zenekar élén lép fel Zamárdiban, így aki már belefáradt az óriáskivetítők és a konfettiágyúk között eltűnő sztárokba, az duplán karikázza be őt a programfüzetben.

Hol és mikor?
Heineken Beach, július 6. (csütörtök), 23:00-00:30

Netsky – Rio

Blomqvist mellett zenekarral érkezik Boris Daenan, művésznevén Netsky is. A karrierjét a lélekkel teli drum ’n’ bass fellegvárának számító Hospital Recordsnál kezdő dj-producer 2012-ben úgy döntött, szintet lép. A DJ-zés helyett körbevette magát egy csapat tehetséges zenésszel és élő megszólalásra váltott. A repertoár természetesen maradt a régi, a jól ismert slágerek viszont, ha lehet, még jobban hangzanak az új felállással.

Hol és mikor?
Jäger Aréna, július 8. (szombat), 01:15-02:30

Jason Derulo – Talk Dirty (feat. 2 Chainz)

Jason Derulo tinédzserként már olyanoknak írt dalokat, mint Pitbull vagy Lil’ Wayne – csoda, hogy nem sokáig bírta a színfalak mögött? Áramvonalasított és érzéki pop-rapje pedig a Talk Dirty-vel jutott a csúcsra, főleg a hozzá tartozó koreográfiával együtt. Ha egyszer meghallgattad, többet nem megy ki a fejedből, ráadásul az énekes-dalszerző hatalmas showman hírében is áll. Akik az első sorban csápoltak anno a RaeSremmund fellépésén, azoknak itt is kötelező a megjelenés!

Hol és mikor?
Nagyszínpad, július 7. (péntek), 19:55-21:25

Hasonló tartalmak

Admin mode