Megint itt a járvány, ismét bezárták az éttermeket, szóval ha egy profi főztjét akarjuk elfogyasztani, otthon kell rá megteremtenünk a körülményeket. Ha pedig ég a gyertya az asztalon, a porcelán étkészlet a helyén, csillognak az evőeszközök, már csak át kell vennünk a küszöbön a kedvenc balatoni éttermünkből rendelt fogásokat. Lássuk, kik vállalták be a kiszállítást!

A hírek szerint lassan Magyarország összes kórháza annyira túlterhelt a koronavírusos betegek miatt, hogy a kormányzat rendkívüli szigorításokat jelentett be, gyakorlatilag felszámolva a lakosság szociális életét. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy rendkívüli időket élünk, sajnos az életvédelem elsőbbséget élvez, de ezért több szektor súlyos áldozatokat hoz. Ilyen a turizmus és vendéglátás is, aminél a szerdától hatályos jogszabályok gyakorlatilag lehúzzák a rolót.

November 11-én, szerda este 8-tól kijárási tilalom lépett életbe, nem lehet semmilyen csapatos rendezvényt tartani, a szállók csak üzleti vendéget fogadhatnak, és ami cikkünk szempontjából a legfontosabb: az éttermeknek és vendéglátóhelyeknek is be kell zárni, illetve át kell állni elvitelre.

Tavasszal már volt egy ilyen történés, akkor is összeszedtük, az adatbázisunkban szereplő kiváló vendéglők közül melyek döntöttek úgy, hogy a kiszállítást választják. Ezúttal is a teljesség igénye nélkül kitesszük az elsőre szembejövő, kiszállításra átállt éttermeket azzal, hogy a lista később nyilvánvalóan bővülni fog.

1/16

pörc

Még a Márton-napi libanapot megtartotta a kenesei hely, de utána lehúzták a rolót. Ellenben a delikátból szállítanak házhoz is ínyencségeket, sőt konyhakész delikát ajánlatokat is. Klikk ide az információkért!

2/16

sáfrá

Csütörtöktől (november 11.) áll át a kivitelre Paloznak tán legismertebb vendéglője, ami azt kéri, figyeljék a leendő vendégek a Facebook-oldalukat plusz infókért. Mindenesetre kecsegtető, hogy ha ilyen távlati módban is, de a libanap nem marad el.

3/16

szoms

Nem adják fel Csopakon sem, a Szomszédok a tavaszi forgatókönyvet előszedve szintén átállnak a kiszállításra és elviteles megoldásokra, hogy a csapatuk egyben maradjon.

4/16

kred

A járványügyi intézkedéseket megelőzve állt rá a kiszállításra a füredi borbár, ami pont a koronavírus tavaszi tobzódása alatt állt rá a pizzakészítésre és annak házhoz szállítására. Napi 11.30-19.30 között visznek ki ételt, Füreden ingyenes kiszállítással. Bővebb infó itt. Fontos: a Kredencet november 16-ig felújítják, addig nem üzemel!

5/16

bazsal

A foodtruckból lett bisztró is profilt vált kényszerből, de náluk még nem tudni a mikéntjét. Csak az a biztos, hogy lesz kiszállítás, érdemes a Facebookjukat követni.

6/16

mi a k

A köveskáli gasztrofalu egyik zászlóshajója még eléggé enigmában fogalmaz: "átalakítjuk az étlapot, és megpróbálunk megfelelni az elviteles igényeknek." Kövessétek az oldalukat, és kiderül, ez mit jelent (persze mi is igyekszünk majd frissülni az infókkal).

7/16

Party Csóka

Strandétterem is beszáll a körbe: a györöki hely minden nap 11-20 óra között szállítja ki ételeit. Ingyenesen Balatongyörökre, Vonyarcvashegyre, Gyenesdiásra, Balatonedericsre és Nemesvitára visznek ki ételt, de 5000 forint feletti rendelésnél eltekintenek a kiszállítási díjtól, ha Keszthelyre, Szigligetre, Lesencetomajra, Lesenceistvándra és Lesencefaluba rendelünk. 

8/16

Füstölgő Marha (Bezárt)

A burgereket, gluténmentes és távol-keleti ételeket (pl. rament) is kínáló étterem telefonon és online, a weblapjukon keresztül is fogad rendeléseket, és ingyen kiszállítja Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Hévíz, Keszthely területére. 

9/16

Port ét

A 2020-as Év Strandétele verseny egyik győztese már a kormányzati bejelentés előtt pár nappal ráérzett arra, mi jön. Még november 5-én közölték a Facebookon, hogy péntektől vasárnapig 12-20 óra között lehet rendelni néhány ételt tőlük. Bővebb infó és étlap az előző linken.

10/16

Vitorlás

A lellei étterem is gyorsan reagált, a tavaszi protokollt élesítik most is. Étlapról és menüt is lehet majd rendelni, akár a webshopjukból is, szerdától. Az elérhető települések: Balatonlelle, Balatonboglár, Szőlőskislak, Fonyód, Ordacsehi, Látrány, Balatonszemes és Balatonszárszó. Bővebbek itt.

11/16

rock burger

A Rock Burger szemesi kirendeltsége is beszállt a kiszállításba. Ebédidőben, 11-15 óráig street food menüvel készülnek, amit a Facebook-oldalukon lehet követni, de a netpincer.hu-n keresztül is adhattok le rendelést pizzákra, burgerekre, BBQ oldalasokra és BBQ csirkeszárnyakra.

12/16

Kedvesem

A szintén lellei étteremnél alapjáraton működik a kiszállítás, ráadásul a hétköznapokat megkönnyítendő menüt visznek ki. A szomorú, hogy csak Bogláron és Lellén visznek házhoz. Itt a friss menü, a későbbiekért kövessétek az éttermet!

13/16

Kistehén

A szárszói burgerező már októberben ráállt a kiszállításra, így náluk nem történt nagy törés a járványügyi korlátozásokkal. Szerdától vasárnapig szállítanak ki 12-21 óra között. Bővebb infók a Facebookjukon.

14/16

Kiskert

A siófoki étterem házhoz ugyan nem szállít, de elvitelre elkészíti az ételeket. Sőt, még 15 százalék kedvezményt is ad azoknak, akik az ő étkeiket ennék.

15/16

Oliva

Veszprém sem marad ennivaló nélkül: az olivások már november 2-án kitalálták, hogy menüt szállítanak házhoz (környezetbarát dobozban). Rendelni aznap délelőtt 10 óráig lehet, ebédre ki is viszik az ételt a városi körgyűrűn belül, novemberben kiszállítási díj nélkül. Bővebb info itt.

16/16

Veszprémi

Kakukktojás a listánkban, mert a Veszprémium nem szállít házhoz, Antal Szabolcs tulajdonos és pizzamester szerint a frissesség a legfontosabb, ebből pedig a korlátozások idején sem enged. A pizzákra, amelyek a rendelés sorrendjében készülnek, kint kell várni, de átlagosan csak 2 percet.

Címkék