Végre megérkezett a jó idő, reggelente már a madarak és a nap sugarai ébresztenek, és sokkal szívesebben megyünk ki a szabadba akár kora reggel is. Ilyenkor már jólesik például hangulatos termelői piacokon bolyongani, élvezni a langyos levegőt, érezni, ahogy a legfinomabb húsáruk, péksütemények és zöldségek illata száll a szélben. Ha te is így gondolod, az alábbi piacokat idén tavasszal semmiképp ne hagyd ki!

1/11

Termelői piac, Vászoly

A Vászolyi Termelői Piac a környék legfinomabb sonkáit, sajtjait, kenyereit és kézműves termékeit gyűjti össze. Érkeznek ide termelők Lókútról, Pécselyről és Dörgicséről is, garantáltan a legminőségibb portékákkal. Májustól szeptemberig minden hónap harmadik szombatján reggel 9 és dél között várják a piacozókat.

2/11

Termelői piac, Dörgicse

A hangulatos kis piac nemcsak a legszebb helyi termékekkel kápráztatja el a közönséget, de köztudottan pénztárcabarát is. Mivel a legtöbb itt megjelenő eladó a vászolyi piacon is részt vesz, Dörgicsén csak kijelölt időpontokban rendezik meg, ezért érdemes követni a Facebook-oldalukat.

3/11

Városi piac, Balatonalmádi

A virágoktól a zöldségeken át egészen a helyi sajtokig mindent megtalálunk a balatonalmádi városi piacon. Itt megkóstolhatjuk például a felsőörsi Tekergő Sajtműhely finomságait, a berhidai Szamarasház Sajtműhely tejtermékeit és húsáruját, de tótvázsonyi mézeket is beszerezhetünk. Szerdán, szombaton és vasárnap reggel 6 és délután 2 között várják a vásárlókat.

4/11

Termelői piac, Révfülöp

A révfülöpi termelői piac bár csak május elsején nyit majd ki, jelenleg is kiszolgálja a vásárlókat. Online lehet rendelni a kékkúti Levendula Porta és a Dörgicsei kovászműhely termékeit, amiket a piac területén, szombatonként 9 és 10 óra között lehet átvenni. Részletek a piac Facebook-oldalán

5/11

Tihanyi PIAC placc

Tihany egyik legszínesebb szereplője a PIAC placc, ahol nemcsak zöldséget, gyümölcsöt, szörpöket és lekvárokat vásárolhatunk, de akár ruhákat, bőrárut és antikvitást is. Szombatonként reggel 9 és délután 2 óra között tartanak nyitva, többek között most, a húsvéti hétvégén is.

6/11

Liliomkert Piac, Káptalantóti

Az északi part kedvenc piaca, ami már inkább találkozóhellyé és egész napos programmá nőtte ki magát a látogatók körében, végre újra napsütésben és jó időben látogatható. Itt a facsemetéktől a bútorokon át egészen a gyógynövényfőzetekig izgalmasabbnál izgalmasabb dolgokra bukkanhatunk minden vasárnap. Érdemes a reggeli órákban, 9-10 óra körül érkezni, ha szeretnénk minden árust ott találni. 

7/11

Első Balatoni Hal- és Termelői Piac, Gyenesdiás

A helyi termelők kínálata mellett a gyenesdiási termelői piacon érdemes megállni egy gyors ebédre is: lángost, egytálételeket, de akár egy jó pulled pork szendvicset is elfogyaszthatunk két kirándulás között. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a jelenlegi vírushelyzetben csak elvitelben gondolkodhatunk. A piac különböző résztvevői más és más időpontokban tartanak nyitva és terítik ki portékáikat, ezért érdemes figyelni a Facebook-oldalukat.

8/11

Fonyódi piac

A fonyódi piac a déli part legnagyobb piaca, ahol nyaranta a környéken üdülők akár teljes napokat is eltöltenek kincsek után vadászva: friss termelői áruk, bútorok, ruhanemű, antikvitás és bolhapiacos csecsebecsék között válogathatunk. Nyitás: május 1.

9/11

Termelői piac, Balatonboglár

A balatonboglári piacon garantáltan háztáji termékeket vásárolhatunk. Méhészek, zöldségesek, sajtkészítők és pékek várják a látogatókat. A Vörösmarty téren megrendezésre kerülő piac április 15-től mindennap reggel 6 és délután 2 között várja a vásárlókat.

10/11

Kincses Somogy termelői piac, Balatonmáriafürdő

A balatonmáriafürdői termelői piacon kizárólag olyan termelők portékái közül válogathatunk, akik a város 40 kilométeres körzetében gazdálkodnak. Sajtok, mézek, szörpök, savanyúság, sőt még zöldség- és gyümölcspalánták is kaphatóak. Nyitva a hét minden napján reggel 7 és dél között, de érdemes korán érkezni, mert a kisebb pultoknál már a reggeli órákban elfogy minden.

11/11

Termelői piac, Balatonföldvár

A balatonföldvári termelői piacon leginkább a helyiek és a környező településeken gazdálkodók termékeit vásárolhatjuk meg. A legszebb szezonális zöldség- és gyümölcsválasztékkal találkozhatunk itt, amit nagy valószínűséggel a piacot megelőző nap szedhettek le, talán épp egy néhány sarokra található háznál. Már nyitva mindennap reggel fél 8 és délután 1 óra között, de ide is érdemes minél korábban érkezni, hogy legyen miből válogatni.

Címkék