A balatoni óriáskerekek kabinjaiból (ha nem vagytok tériszonyosak) megcsodálhatjátok a tavat több tízméteres magasságból. Ha eddig még nem tettétek, augusztusban nézzétek meg, milyen a kilátás fentről! Íme, az 4 óriáskerék az északi és a déli partról.

1/4

Keszthely Óriáskerék

Az 50 méter magas keszthelyi óriáskerék egy frissítő festés után idén húsvétkor indult el újra. Egy menet során három egész kört tehetünk meg vele, miközben a tó nyugati medencéjének és a város panorámája tárul elénk.

További részletek az óriáskerék Facebook-oldalán.

2/4

Siófoki Óriáskerék

Siófokon van az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék. A 10 perces utazás során a távolban feltűnhet többek közt a Tihanyi Bencés Apátság, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, persze a siófoki víztornyot, sőt a város esti fényeit is csodálhatjuk az extra hosszú nyitvatartásnak köszönhetően.
 

További részletek az óriáskerék weboldalán.

3/4

Balatonlelle Óriáskerék

A 30 méteres balatonlellei óriáskeréken (Lelle Eye) három körön át bámulhatjuk a kikötőt és a túlpart tanúhegyeit. A piros fülkés szerkezetet keressétek a Móló sétánynál!

További részletek az óriáskerék Facebook-oldalán.

4/4

Fonyód

A Balaton legkisebb, 22 méteres óriáskerekét is érdemes felkeresni, Fonyódról ugyanis szinte minden magasabb ponton csodás panoráma vár ránk. A szokásos három körrel számolhatunk itt is.

Ezt a cikket 2022-ben publikáltuk először.

Címkék