Kirándulás, városnézés vagy egy kiállítás bejárása után jóleshet egy rövid pihenő egy szelet édesség és kedvenc kávétok társaságában, de akkor is szuper ötlet beülni valahová, ha csak egy sütizéssel dobnátok fel a napot. 3 helyet mutatunk, ahol hagyományos tortaszeletek, újragondolt klasszikusok vagy mentes finomságok várnak.

Legyen szó egy aktív napról, egy jó találkozóról vagy új ízek kipróbálásáról, ez a három hely szuper desszertekkel vár.

1. A kis Bergmann cukrászda

A balatonfüredi Zsigmond utcában klasszikus kávéházi hangulat és óriási választék vár. A krémesek, zserbók, tortaszeletek mellett felfedezhettek olyan édességeket is, amik egy kis csavart kaptak. Az isler textúrája például roppanósabb, két mogyorós linzer közé kerül vörösboros málnazselé, ezt öleli át egy karamellizált étcsokoládés ganache, a tetejét pedig ropogós magvak, friss püré és selymes csoki borítja. Bergmann Nándor idén megnyerte az Év Fagylaltja díjat is, történetéről mi is beszámoltunk.

 

2. Brunch 23

Tihany idén májusban nyitott új helye jóval komplexebb, mint egy sima reggeliző. Egyszerre pékség, delikátbolt, cukrászda, és a nevéből adódóan brunchhelyszín. Az új dizájnt kapott helyen sima vagy töltött croissant-ok, poharas édességek és sajttorták kaphatók, amiket egy jó kávé kíséretében a gyönyörű panorámájú, télen-nyáron használható teraszon is megkóstolhattok.

3. Szalay Cukrászda

A Szalay-kúria pincéjéből került elő három recept, az ezek alapján készült süteményeket ma már meg is kóstolhatjátok Balatonlellén, a júliusban nyílt Szalay Cukrászdában. A déli part egyik legújabb helye egyszerre hagyományos és új, ami az enteriőrtől kezdve a kínálatig mindenhol megjelenik a város meghatározó családnevét őrző cukrászdában. A modern desszertek között erős mentes opciók is vannak, egy teljes sort találhattok a pultban gluténmentes, tejmentes és cukormentes vegán süteményekből.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék