A halloween ünnepe lassan, de biztosan megteremtette hagyományát Magyarországon is, és egyre többen igyekeznek valamilyen módon hódolni októberben a borzongásnak. A Balaton környékén számos program várja azokat, akik próbára tennék a bátorságukat: a Festetics-kastélyban egy rejtélyes gyilkosság nyomait kutathatjuk, Veszprémben pedig Séd-völgyi szellemtörténetekben merülhetünk el. Lesz halloweeni DJ-szett is, és a tökfaragás szinte mindenhol kötelező része az ünnepi készülődésnek.

1. Tökfesztivál a Kőröshegyi Levendulásban

A Kőröshegyi Levendulás tavaly először vette fel programjai közé a Tökfesztivált, idén pedig október 19-én és 20-án – immár hagyományszerűen – térhetünk vissza a rendezvényre. Ezen a kétnapos fesztiválon minden a tökszezonról szól: tökös italokat és süteményeket kóstolhatunk, a fő attrakció pedig a tökfaragó verseny lesz. Helyi termelők biztosítják a tököket mindenféle méretben és formában, amelyekből megálmodhatjuk saját töklámpásunkat. A legjobbnak ítélt alkotást levendulás ajándékcsomaggal díjazzák a szervezők. Az őszi kincsek vásárán tulipánfajták, óriáslevendula-palánták és kamrapolcra való finomságok várnak minket.

További információkat ezen a linken találtok.

2. DJ a szőlőben – Halloween Fever

A paloznaki Homola Borterasz szinte kötelező desztinációvá vált, ha szép kilátásra, finom borokra és pörgős DJ-szettekre vágyunk a Balaton környékén. Ezúttal azonban tematikus programmal készül a pincészet: október 26-án Cyborg Templar lesz a DJ a szőlőben, a szervezők pedig igazi halloweeni hangulattal várnak minket. Kigyúlnak a töklámpások, a cserépkályhában ropog a tűz, előkerülnek a puha pokrócok, és a poharakban a hideg fröccsöket elegáns vörösborok váltják fel.

További információkat ezen a linken találtok.

3. Borzongás Fesztivál 

Október 26-án, szombaton Balatonfűzfőn egynapos halloweeni fesztivált rendeznek, ahol a legjobban várt program idén is a borzongató túra lesz. Egy föld alatti, régi óvóhelyen horrorházi tárlatvezetésre is sor kerül, emellett tűzzsonglőrök, tűzijáték, repkedő boszorkányok, zenészek és táncosok gondoskodnak a hangulatról. A napot diszkó zárja, ahol megmutathatjuk legijesztőbb jelmezeinket.

További információkat ezen a linken találtok.

4. Halloween Gyerekhajó – Balatonfüred, Siófok

A BAHART idén is halloweeni hajókázásra hív minden bátor fiatalt, akiket szellemes feladatokkal és meglepetésekkel várnak a fedélzeten. Október 26-án Balatonfüredről délelőtt 11-kor, Siófokról pedig délután fél négykor indul a tematikus járat. A másfél órás hajóúton a BAHART legújabb, márciusban átadott Tomaj katamaránja öltözik halloweeni díszbe. 

További információkat ezen a linken találtok.

5. XI. Halloween nap Kapolcson

Kapolcsra ősszel is érdemes ellátogatni, de október 26-án a családosok számára különösen vonzó úti cél a helyi MűvészVölgy Kúria, hiszen idén is megrendezik a több mint tízéves hagyományra visszatekintő Halloween napot. Ügyességi játékok, tökfaragó verseny, őszi finomságok és a Bogár Muzsika gyerekkoncertje várja a látogatókat.

További információkat ezen a linken találtok.

6. Őszi szünet a Kalózban

fövenyesi Kalóz Strandbisztró számos programmal készül az őszi szünetre. Október 27-én tökfaragással hangolódhatunk halloweenre, de azoknak sem kell aggódniuk, akik inkább a gasztronómiai élményekért látogatnak el a Balaton partjára: október 31-én, csütörtökön Bujdosó Ferenc vezetésével egy tíztételes proseccokóstolón vehetünk részt, ahol a finom borkorcsolyák sem maradnak el. A programok november első hétvégéjén is folytatódnak, a gyerekek kreatív foglalkozásokon alkothatnak, 2-án este 6 órakor pedig halloweenbuli veszi kezdetét.

További információkat ezen a linken találtok.

7. Kastélykrimi

Október 31-én a keszthelyi Festetics-kastélyban egy izgalmas nyomozásra invitálnak minket, ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy egy igazi nyomozó bőrébe bújva egy rejtélyes gyilkosság szálait bogozzuk ki. A barokk stílusú kastély falai között garantált az időutazás, miközben próbáljuk megfejteni a bűnjelek és a bizonyítékok mögött rejlő igazságot. A legügyesebb nyomozócsapatok nyereményekkel térhetnek haza.

További információkat ezen a linken találtok.

8. Halloweeni borzongás a Séd völgyében

Veszprémben is találunk izgalmas halloweeni programot: október 31-én a vár alatt csordogáló Séd patak völgyében, egy vezetett séta során felfedezhetjük, kiknek a szellemei kísértenek a kolostorok és kertek romjai, valamint a malom épületei között. Az igazi halloweeni hangulat érdekében a szervezők arra biztatnak minket, hogy jelmezben vegyünk részt a sétán, ahol minden bátorságunkra szükség lesz.

További információkat ezen a linken találtok.

(Borítókép: Heim Alexandra - We Love Balaton) 

Címkék