gasztró

szerkesztés

Maradj otthon, rendelj bort, borozz otthon!

Szerzők

  • Burai László

2020. 03. 27. 9:47

#maradjotthon és #borozzotthon. Már-már unalomig ismételt hashtagek ezek, naponta sokszor látjuk őket. A fontosságukkal mindenki tisztában van, még ha meg is nehezítik a mindennapjainkat. De mihez kezdjen, aki balatoni bort szeretne a nehéz időkben? Szerencsére a borászok gyorsan reagáltak a szokatlan helyzetre és egyedi ajánlatokkal, kedvezményes szállítási díjakkal próbálnak az új körülmények között helytállni. Az ajánlatok napról-napra változhatnak, ezért érdemes a pincék online felületein tájékozódni. Soroljuk is, hogy miből tud válogatni, aki nem szeretne lemondani a megszokott balatoni ízekről.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bujdosó Pincészet

1/12

8638 Balatonlelle, Várszói út

Több Infó

Címkék

Eddig is szerettek otthon borozni a lellei Bujdosóék, most másnak javasolják ugyanezt. Összeállítottak a pince kínálatából egy minden helyzetre jó borcsomagot, amiben a fehértől a rozén és gyöngyözőboron át a kiemelkedő desszertborig minden benne van, az ingyen szállítás pedig a pince hozzájárulása a nehéz helyzethez. A vinotékájuk a megfelelő biztonsági intézkedések mellett továbbra is nyitva, de Somogy megyében megoldják a házhozszállítást a 6 palack feletti rendeléseknél.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Garamvári Szőlőbirtok

2/12

8638 Balatonlelle, Kishegyi út 42.

Több Infó

Címkék

Mindenki a saját eszközeivel igyekszik segíteni, a lellei Garamváriék az egész ország területére igyenessé tették a szállítást, melyet elővigyázatosan, érintkezésmentes módon oldanak meg. Derűlátásra, pozitív gondolkozásra sarkallnak mindenkit, egy pohár furmint pezsgő egész biztosan segít optimistábban látni a helyzetet.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Laposa Borbirtok

3/12

8261 Badacsonytomaj, Bogyai Lajos út 1.

Több Infó

Címkék

Az egyik legnépszerűbb badacsonyi teraszról most egy darabig le kell mondani, de a borokról szerencsére nem. A pince két csomagot is ajánl otthoni borozáshoz, az egyiket a friss, könnyed boraikból állították össze, míg a másikban már a komolyabb tételek is megtalálhatók, mi az utóbbit választanánk. Emellett Laposa Zsófi online kóstolókat tart, megadott időpontokban megadott borokat lehet együtt kóstolni a borásszal.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szászi Birtok

4/12

8265 Szent György-hegy, 035/7. hrsz.

Több Infó

Az ikonikus Szent György-hegyi birtok is kénytelen volt változtatni a megszokott renden, helyben már csak palackos értékesítés folyik, emellett a webshop teljes gőzzel üzemel. Ha gondot okozna a bor tárolása, akkor van lehetőség utalvány vásárlására, amit később tudtok felhasználni, amikor visszatér minden a normális kerékvágásba. Azért mi azt a 2015-ös Kabócást választanánk inkább, amiről olyan szép emlékeink vannak…

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pálffy Borterasz

5/12

8274 Köveskál, Fő út 40.

Több Infó

Címkék

A köveskáli pince híresen jó vendéglátó, a település szélén található terasz nagy forgalmat bonyolít általában, most igencsak csendes. Pálffy Gyula azt kéri a boraikat kedvelőktől, hogy ha tehetik, támogassák a pincét a nehéz időkben vásárlással. Három kedvezményes csomagot állítottak össze és ingyenes szállítással könnyítik meg a választást. A tramini nagy kedvencünk a pincétől, a Tavaszi Válogatást pedig remek áron kínálják, így mi arra szavaznánk.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sabar-dűlő Borház

6/12

8283 Káptalantóti, Sabari szőlő 2.

Több Infó

Címkék

Szeretjük a tanúhegyeket, különleges hangulatuk és boraik még izgalmasabbá teszik őket. A Sabar pedig olyan hely, ahol általában jól érzik magukat az emberek, jó kis csapat készíti a borokat, egy-egy palackot kibontva ez érezhető is. Azért, hogy a bezárt helyzeten segítsenek, a hat palack feletti rendeléseket kedvezményes, egyedi áron és ingyen szállítják ki Budapesten heti 1-2 alkalommal. A 2018-as Olaszrizling Birtokbor többször bizonyított már, abból érdemes kérni.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Dobosi Pincészet

7/12

8272 Szentantalfa, Fő utca 81.

Több Infó

Címkék

Szentantalfán épp a törzskötözés zajlik, a szőlőben biztonságban tudnak dolgozni az idei borokért. A pince bioborait ma már nem kell senkinek bemutatni, évek óta szerepelnek különböző válogatásainkban. Azért, hogy a nehéz időszakban se kelljen lemondani a borokról, ezért a borválogatások árát csökkentették és 20 ezer forint felett ingyen szállítják a megrendelt palackokat.

Fotó: Fodorvin Családi Pincészet/Facebook

FodorVin

8/12

8241 Aszófő, Hunyadi utca 9.

Címkék

Aszófőnél a 71-es főúton szinte biztos, hogy mindenki látta már a vinotékát, most inkább online érdemes őket felkeresni. Több csomagot kínálnak, ráadásul 6 palack rendelésekor ingyenes kiszállítással segítik a vásárlókat. Ha még kevésbé ismeritek a pincét, akkor érdemes a díjnyertes borokból összeállított válogatást választani, amiben a Balatonon kötelező olaszrizling mellett chardonnay és egy merlot is található.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Zelna Borterasz és Vinotéka

9/12

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3-5.

Több Infó

Címkék

A Zelna Borbár és Vinotéka kényszerpihenőjének okát kár volna magyarázni, de az élet nem áll meg. A pincénél most is azon dolgoznak, hogy az idei év a jó borokról is szólhasson. Balatonfüreden és környékén ingyenes szállítást ajánlanak, míg az ország többi részére minimális pluszköltség a házhozszállítás, sőt 20 ezer forint felett ezt is elengedik. A zweigelt nem a legtrendibb fajta, de a pince olyan klassz kis gyümölcsbombát készített belőle, amit szerintünk hiba lenne kihagyni.

Fotó: Gyukli Pince Balatonfüred/Facebook

Gyukli Pince

10/12

8230 Balatonfüred, Lapostelek dűlő 4049/2.

Címkék

A rezisztens fajták úttörőjének számító pince Balatonfüreden és környékén vállal ingyenes kiszállítást kedden és pénteken. Ráadásul a Neked Főztem éttermekből ismert ZsuPatè termékekkel egy csomagban is kérhetitek a borokat. Az aktuális ajánlatról érdemes a Facebook-oldalukon tájékozódni, a különlegességekre vadászók ne hagyják ki a Solarist!

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Szent Donát Borkúria

11/12

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.

Több Infó

Címkék

A csopaki éttermük próbál azokon segíteni, akik otthon maradnak, az ételek mellett természetesen bor is rendelhető tőlük. Helyben a borokat pinceáron, kartonkedvezménnyel tudjátok megvásárolni, egyébként pedig javasolják, hogy borozzatok otthon, miután a Facebook-oldalon feltüntetett partnerektől megrendeltétek a bort. Örök kedvencünk a Magma Kékfrankosuk, a 2017-es évjárat is hozza a megszokott színvonalat.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Petrányi Pince

12/12

8229 Csopak, Homokbánya út 31.

Több Infó

Címkék

Szintén Csopakon, a szomszédban is van lehetőség borbeszerzésre, hamarosan indul az ebédmenü házhozszállítás, ahol a pince kínálatából is tudtok rendelni. Vörösben a Derű nevű házasításukat, fehérben pedig a vidám nyári esték emlékét idéző traminit ajánljuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode