LGT, Tiga és Bermuda, borfesztivál és tűzijáték. Told meg a nyarat utoljára, nagyon Balatonozz az augusztus 20-i hosszú hétvégén! Programajánló.

A hétvége legnagyobb durranásának ígérkezik a Nagyon Balaton fesztivál a Balaton számtalan helyszínén. Egyszer már összeszedtük a zeneileg legizgalmasabb programokat, úgyhogy most a különféle helyszínek közül ajánlunk.

Strand fesztivál, Zamárdi. Mindenkinek, aki a kocsiban a Petőfi Rádiót hallgatja. A Balaton Sound fesztivál helyszínén ezúttal a Petőfi Rádió magyar kedvencei játszanak három napon át, augusztus 18-tól 20-ig. Színpadra lép rajtuk kívül a Nouvelle Vague, a Pendulum egy dj-szettel és a tinilány-rokendroll nemzetközi fáklyavívője, Fall Out Boy.

ARTplacc kortárs művészeti fesztivál, Tihany. Kortárs művészet bikiniben. Augusztus 16-tól Tihany több helyszínén ismét megrendezik az ARTplacc „nyaralóművészeti fesztivált”. Ha a kortárs művészetet álszent krikszkrakszolásnak tartod, amit csak elegáns galériákban és vastag keretes dizájnszemüvegekben lehet élvezni, akkor tegyél egy próbát Tihannyal. A művészeti programok mellett fellép a Volkova Sisters és a The Qualitons is.

B. My Lake, Balatonaliga. Egykor Fidel Castro és Gagarin süttették a hasukat ott, ahol most vidám fiatalok fognak kulturáltan szeletelni három napon át. A Balaton Sound mostanra ledobta magáról a cifra beatekkel hímzett elektrógúnyát, amit most a B. My Lake vesz fel. A Club Aliga területén augusztus 18-tól 20-ig tartó elektróbuli vállaltan nem a lakossági elektronika pályáján mozog, Guettát itt ne keressék. LGT Tabán, Alsóörs. A magyarországi rockzene nagy öregjei számtalanszor elbúcsúztak már szárazjég-ködben úszó monstre koncerteken. De ez is csak amolyan gesztus, hiszen pár évente újra visszatérnek, a szárazjéggyártók nagy örömére. A kicsi, a nagy, az Artúr és az Indián sem adja fel, míg egy darabban látod őket. Az LGT most a kultikus tabáni hegyoldal és a Nyugati pályaudvar helyett a Balaton partján áll össze. De nincs ezzel semmi baj, mivel a slágereik ma is működnek, nem csak a megőszült Trapper farmerosoknak. Az alsóörsi Európa Kempingben augusztus 18-án egész nap megy az LGT-buli. Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja!

Leslie Mandoki & Soulmates, Siófok. Ha a rockzene legnagyobb hatású magyarja a Ramonest megalapító Tommy Erdelyi, akkor a második helyen Leslie Mandoki áll. A magyarok többsége sajnos a Dschinghis Khannál elvesztette a fonalat. Pedig a kapufabajusz maradt, a mongoldiszkó helyébe viszont a rocktörténelem legnagyobb zenekarainak veteránjai léptek, akik Soulmates néven muzsikálnak a német popzenei választófejedelemmé koronázott Mandokival. Ha igazi zenei nagyágyukat akarsz egy helyen látni, akkor a Siófoki Szabadtéri színpadon a helyed augusztus 19-én.