Cseh Tamás, Konyári Dániel, Rost Andrea, a Punnany Massif és nagyon sokféle szaloncukor is lesz a hétvégén a Balatonnál. Akinek ez nem tetszik, menjen az Apáca farára! Programajánló a hétvégére!

Punnany Massif koncert, Veszprém

A veszprémi Expresszó klub újranyitása óta egymásnak adják a hely kilincsét a Petőfi rádiós magyar popkedvencek. A fő kedvenc, a legújabb lemezével, a FEL-lel turnézó Punnany Massif rögtön két koncertet is ad Veszprémben. Az egyiket csütörtökön este, a másikat pedig pénteken.

Cseh Tamás emlékkoncert, Balatonfüred

Cseh Tamást 1962-ben kitiltották Balatonalmádiból "tvisztelés és ahhoz való zenélés" miatt. 53 év múlva, szombaton viszont a dalait játsszák Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel dísztermében. A veszprémi Pannon Várszínház és a hotel közös programsorozatán, az Exkluzív színházi estéken Titkos dalok címmel hangzanak el Cseh Tamás és Bereményi Géza szerzeményei.

ExperiDance táncprodukció, Veszprém

A világjáró ExperiDance táncprodukció ezen a hétvégén Veszprémben bravúroskodik. Szombaton este, a Veszprém Arénában az 1800-as évek világát megidéző kétórás táncshow-val lépnek fel. A Fergeteges nevű produkcióban a 100 tagú cigányzenekar húzza a Monti csárdást a táncosok vasalt talpa alá.

Vödörvölgyi Mikulás 15 körtúra, Balatonalmádi

Elnézést, de jártál már az Apáca farán? Szombat reggel Balatonalmádiból elvisznek oda is. Hideg lesz, és gyalog kell menni, ellenben kiváló a táj, főleg ha nem lesz köd. A 15 kilométeres gyalogtúra a Városház téri Pannónia Kulturális Központ elől indul, Szentkirályszabadja és Vörösberény irányába, majd vissza. Közben pedig érinti az Apáca farát és a hasonlóan fura nevű Vödörvölgyet. A túrához lehetőség van Szentkirályszabadján is csatlakozni.

Forralt bor korzó, Tihany

A tihanyi révnél lévő Tihanyi PIAC placcon, mint rendesen, ezen a hétvégén is lesznek levendulás életelixírek és kézműves sajtok. A szombati kirakodóvásár most viszont Forralt bor korzóként hirdeti magát, ami nagy mennyiségű forralt bor lehetőségét jelenti. Ennél is fontosabbnak tűnik, hogy szaloncukor vásár is lesz. Az esemény meghirdetői szerint lesz „marcipános, rumos-kakaós, rumpuncsos, banános, tejkaramellás, rumos-diós, tiramisu ízű,eperjoghurtos, gesztenyés, almás-fahéjas, kókuszos, túrós, mákos, zselés, gumicukor ízű, jägermeisteres, whisky likőrös, vilmoskörte likőrös, tojáslikőrös, baileys likőrös, konyakmeggyes, étcsokis, tejcsokis, trüffel krémes, mogyoró krémes és erdei gyümölcs krémes szaloncukor.” Itt a lehetőség továbblépni a fára akasztott ipari zselétől!

9. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó, Veszprém

Ennél még én is jobbat tudok csinálni!! – szokták kommentelni az internetezők az országimázs filmek sokszor semmitmondó képkockái alá. A Pannonfíling Mozgóképes Találkozón azok gyűlnek össze, akik háborgás helyett saját maguk próbálkoznak meg filmre venni azt, mit jelent nekik „minden, ami pannon”. A kilencedik éve megrendezett veszprémi „mikrofesztiválon” ezeket a kisfilmeket vetítik, és ha már összejöttek, meg is vitatják őket. Ha szerinted ennél még te is jobbat tudsz, akkor szombaton a veszprémi Hangvillában meg is mondhatod az alkotóknak.

Borászok a kanapén, Konyári Danival, Csopak

A déli Balaton-part egyik legjobb borászata a balatonlellei Kishegyen lévő Konyári pincészet. Ugyanez igaz az északi parttal a csopaki Jásdi pincére. Így abból már rossz nem sülhet ki, ha Konyáriék vendégségbe mennek Jásdiékhoz. Pláne, hogy Konyári Dánielről van szó, aki a Jásdi pince „Borászok a kanapén” nevű programsorozatának a vendége pénteken este Csopakon. Szerintünk borozás és beszélgetés lesz, de aki nem hiszi, menjen el, nézze meg.

Adventi vásárok mindenfelé a Balatonnál