Utolsó adventi hétvége a Balatonnál. A Kiscsillag már a fán, takarítás helyett Bach, római vakáció Siófokon, bakonyi snowboard-betyárok, szevasztok! Hétvégi programajánló.

Kiscsillag, Irie Maffia, Veszprém

veszprémi Expresszóban ezen a hétvégén is folytatódik a magyar pop sztárzenekarainak vendégjárása. Péntek este a Kiscsillag, szombaton pedig az Irie Maffia koncertezik. És ezzel nem ér véget az idei évre sem a Poptarisznya: idén lesz még Quimby, Ivan & The Parazol és Carbonfools is a veszprémi klubban.

Karácsonyi komolyzenei koncert, Veszprém

Szintén Veszprém és szintén koncert, de torzított gitár helyett hegedűvel, Lovasi András karcos hangja helyett pedig vegyeskarral. A Mendelssohn Kamarazenekar és Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertjét a Hangvillában tartja szombaton és vasárnap is. Dőlj hátra, hallgasd Bachot és tegyél magasról a félkész nagytakarításra!

Gyalogtúra, Balatonszemes-Balatonföldvár

December 22-én, vasárnap is lehet egyet túrázni a Balaton déli partján. A Szent Kristóf Természetjáró Egyesület Balatonszemes és Balatonföldvár között túrázik. A táv 19 kilométer, csatlakozni vasárnap reggel a balatonszemesi vasútállomáson lehet. A Bakony ugyan már nem a Balaton, de a Veszprémtől nem messze lévő eplényi sípályán viszont a Snowboard világnapját ünneplik, szintén december 22-én.

Római vakáció, Siófok

A legendás film színpadi verzióját Siófokon láthatják Audrey Hepburn és Gregory Peck, illetve a Társas játék sorozat rajongói. A Kálmán Imre Kulturális Központban vasárnap este színpadra kerülő előadás szereplőit Szikszai Rémusz, Cseh Judit és más fiatal magyar színészek alakítják. Ha már Siófok, és esetleg nem sikerül eljutni a Római vakációra, nézd meg a Youtube-on az Elnökkisasszony című 1935-ös filmet. Ez a magyar Római vakáció, csak éppenséggel nem Rómában, hanem Siófokon játszódik, a Hepburn-Peck páros helyett Muráti Lilivel és Jávor Pállal, Vespa robogó helyett hidroplánnal és vitorlással.

Kiskarácsonyi parti, Balatonfüred

A balatonfüredi kulturális élet népszerű szereplőjében, a Kredenc Borbisztróban Kiskarácsony part lesz szombat este. Fellép a Sforzato fúvósnégyes és a Csopak Demizson jazz minimál. Dobai András, a Kredenc vezetője pedig hamarosan a We Love Balatonon teszi közzé jótanácsait azoknak, akik a két ünnep környékén Balatonfüreden járnak.

Adventi vásárok bárhol a Balatonnál