Március 15-én mindenki a maga módján ünnepelheti a forradalmat. Piacon, koncerten, borvacsorán, fegyverekkel, vagy Krisnával. Hétvégi programajánló nemzeti ünnepre.

Forradalom fesztivál – Balatonfüred

Balatonfüreden a koszorúzós ünnepségek merevsége helyett fesztivállal ünneplik március 15-ét. A tematika a forradalom évfordulója köré csoportosul, fáklyás-jelmezes felvonulásokkal és ünnepi programokkal péntektől vasárnapig. Silvio Monti olasz kortárs művész kiállításának megnyitója a Vaszary villában, a Ghymes koncert, vagy a vezetett városnéző séta viszont azoknak is érdekes lehet, akik elég ünnepi megemlékezést láttak már életükben.

Új piac a Balatonnál - Csopak

A piacforradalomból Csopak és a Szent Donát Pince és Borház sem szeretne kimaradni. Az étterem-borház saját, Szent Donát Birtokpiac névre keresztelt termelői piaca március 14-én délután nyit, az Szent Donát kiváló fekvésű birtokán, a csopaki hegyoldalban. A piaccal együtt nyit az étterem terasza is, így nem csak a helyi termelők kínálatából lehet csipegetni, hanem a Szent Donát szakácsai által összeállított étlapról, ami a piac terményeire alapul. veszprémi Decanter Borbisztró küldöttsége pedig a zenét fogja prezentálni mindazoknak, akik a nemesvámosi húsok és sajtok nyomában felkaptatnak a Szitahegyre.

Brains és Jazz – Veszprém&Füred

A veszprémi Expresszó idén is szállítja a magyar popkedvenceket. Március 15-én a Brains érkezik a klub színpadára. Eközben az ex-Brains-tag Dobai András füredi bárjában, a Kredencben a Csopaki Demizson jazz minimál játszik jazz minimált.

Találkozás Krisnával - Somogyvámos

Krisna istenség és Petőfi Sándor között elég kicsi a közös nevező, Somogy megye és India között is csak a somogyvámosi Krisna-völgy hívő közössége. A védikus tanok hívei mégis a forradalom ünnepén nyitják ki a völgy kapuit. Bár a Krisna-völgy az év minden napján látogatható, de ez az alkalom különleges. A krisnások nem csak az öko-bio farmot és a gondozott kerteket mutatják meg, de a látogatók megismerhetik a szentélyt és az étterem kínálatát is. A vendéglátók pedig mindenféle kérdésre választ adnak, de lehetőséget hagynak a völgy csendes meditálásra tervezett parkjainak önálló bebarangolására is. Így talán maga Krisna válaszol a kérdéseidre.

Ízek harca - Tihany

A tihanyi PIAC Placca kolbászok mellett rendszeresen kínál programokat is. A március 15-i hétvége programjában a forradalmi tematika keveredik a nagyböjttel. Az ízek harcára keresztelt eseményen a birkagulyás és a vaddisznópörkölt küzd hagyományos böjti ételekkel. Jóval gyomorkímélőbb programnak ígérkezikugyanekkor a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont Tavaszi szöszmötölés nevű kézműves foglalkozása, ami főleg a családos-gyerekes programokat keresőknek lehet érdekes

Tavaszvárás kardokkal - Szigliget

Szigligeten március 15-én és 16-án tart a tavaszvárás. Tavaszváró ilyen harcias még nem volt. Az első nap a családosoknak szól, játszóházzal és pónilovaglással. Vasárnap viszont a sportcsarnokban mutatkoznak be különféle korok fegyveres hagyományőrzői, akik az ígéret szerint nem csak mutatni, de használni is fogják a fegyvereiket.

Borvacsora a legjobb helyen - Badacsonyörs

Váli Péter badacsonyörsi birtokára nem könnyű odatalálni, viszont érdemes megküzdeni az oda vezető földutakkal. A Válibor eldugott birtokán nem csak bor készül, de alkalmanként mindenféle ételek is. Március 15-én például badacsonyi fogas meg almáspite vaniliafagylalttal, aminek az elfogyasztására a házigazda mindenkit szeretettel vár. A Válibor borvacsoráján bemutatásra kerülnek a pince termékei is. A részvételt előre kell bejelenteni.

Nordic Walking - Balatonfüred