Nagyot üt a nemrégiben nyílt tapolcai Pura Vida Dine: nemcsak azért, mert minőségi bisztrókonyhát a környéken sehol sem találni, hanem azért is, mert egyedi és friss megoldásokkal adnak újabb löketet a balatoni gasztrotérképnek. Erre legjobb példa a tintahallal feketére festett hamburger zsemle.

Tapolca nem csak a Tavasbarlanggal újított be az idei szezonra: nyílt egy Pura Vida Dine névre keresztelt vadonatúj bisztró is a Fő téren, pár perc sétára a Malom-tótól. Az itt kapható mediterrán jellegű ételekért a szomszédos településekről is érdemes ide utazni, ugyanis a környéken egyelőre nem lehet találni hasonló helyet. Az ittenihez hasonló hamburgert pedig még talán az egész országban sem.

A békés vidéki hangulatot idéző Pura Vida Dine családi vállalkozás, a tulajdonosok pedig, mielőtt a szomszédos Zalahalápon telepedtek volna le, Spanyolországban is éltek pár évet – innen a mediterrán konyha szeretete, ami a legtöbb ételben visszaköszön. A fekete kagyló és társai mellett helyet kaptak magyar és nemzetközi ételek továbbgondolt változatai is: a Jókai-bablevest krémlevesként, a csirke curryt pedig piadinába tömve lehet rendelni. Hamburgerből még ennél extrémebb variációik is vannak, a halas burgert például a tintahal tintájával festett, fekete színű házi buciban tálalják.

Az üzlet előtti táblán minden nap az aktuális, napi kínálat szerepel, de mindent frissen készítenek a látványkonyhában, amelyre a vendégtérből is rálátni. Az alapanyagok többsége spanyol és olasz import termék, a speciálisan az étlaphoz összeválogatott borok többsége viszont balatoni. Az előételek, levesek, saláták ára 700–1800 forint, a baguette-ek és piadinák 1000 forint körüli áron rendelhetőek. A főételek zöme 3500 forintba kerül, de rizottót és tésztát már 1700 forintért is kapni. Az alaphamburger ára szintén 1700 forint, a házi készítésű desszertek pedig 900–1200 forint között mozognak.