Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Harcsából és krumpliból készül az Év Strandétele

Szerzők

  • We Love Balaton

2015. 08. 19. 10:59

Döntött a Balatoni Kör, az év beach foodját a Kalóz sütötte ki.

A Balatoni Kör idén először döntött úgy, hogy díjazza az év legjobb strandételeit. A We Love Balaton ebben partner volt, és mi gyűjtöttük össze azokat az ételeket, amelyekből a Balatoni Kör elnöksége a fövenyesi Kalóz strandbisztrónak adta át az Év Strandétele díjat. A Harcsa & Krumpli névre hallgató ételükkel nyertek, ami a balatoni fish & chips-nek felel meg.

A zsűri számára különösen fontos szempont volt, hogy ez sikeres alternatíva lehet a tájidegen hekk helyett, különösen majd akkor, ha Balatonból kifogott halból is el lehet készíteni.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A Balatoni Kör és a We Love Balaton június végén hirdette meg, hogy keresi az év legjobb beach foodját, a felhívásra pedig olyan helyek jelentkeztek, mint a kikötős éttermek közül is kiemelkedő Code Zero, vagy az északi parti büféforradalom egyik úttörője, a Neked Főztem.

A versenyen nem vehettek részt a Balatoni Kör tagjainak vendéglátóhelyei, de az idei nyár éppen azzal indult, hogy a keszthelyi Fröccsteraszon bemutatták a saját találmányaikat, mint Bezerics Dani halkolbásszal készült vízikutyáját, a balatonfenyvesi angus marhából készített burgert, vagy a Márga Bisztró harcsasalátáját.

Ezek közül az I Love Balaton választotta ki az általa legjobbnak ítélt megoldást: a vízikutyáját, amelyet a Palettában, a Fröccsteraszon és a Kishableányban lehet megkóstolni.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a balatoni nyári vendéglátás csak a bérszint és az árszint javulásával érhető el, így az egyetlen út a magasabb minőség felé nyitás lehet. Persze a strandbüfék helyzete egyáltalán nem egyszerű: "Megoldandó kérdés marad, hogyan lehet a strandbüfékben korrekt módon kigazdálkodni 20-25 nap alatt a sokszor magas bérleti díjakat. Megoldást erre az jelenthet, hogy a különleges minőséget nyújtó strandbisztrók akár az őszi-tavaszi hétvégéken is nyitva tarthatnak és nemcsak akkor tudnak megélni, mikor a nyári tömegben szinte bármit el lehet adni.”

Hasonló tartalmak

Admin mode