Február első hétvégéjén annyi jó balatoni hely települ a Hold utcai piacra, hogy az egyes állomásokat már csak a poén kedvéért is vízibiciklivel járnánk végig.

Nagytestvérünk már többször megemlékezett, hogy a Hold utcai piac miért értelmezi újra a vásárcsarnokok felső emeletén történő kalóriapótlást. Most kivételesen a mi szempontunkból is érdekes lett a történet, mert nagyszerű vidéki vendéglátóhelyek is betelepülnek a február 5-i hétvégére, hogy hatalmas tömeges lakomát rendezzenek.

A balatoni régiót a veszprémi Chianti, a füredi Baricska Csárda, a vonyarci Bock Bisztró Balaton, a badacsonyi Kishableány és a csopaki MÁRGA Bisztró képviseli, míg a termelők között ott lesz az IKON Borászat és a Vászolyi Sajtmanufaktúra.

A séfek és az éttermek most kivételesen nemcsak a piac első emeletén izzítják a sütőket, hanem a földszinten felállított közösségi standot is befoglalják. Közben a galérián sem áll le a jó értelemben vett minőségi gasztronómia, és ahogy szokott, nyitva lesz minden vendéglátóhely.

A többi vidéki résztvevő közül a Bonne Chance-ról és a 67-es étteremről is írtunk már itt, de rajtuk kívül jönnek még nagyon sokan, köztük egy békési cigány étterem, a Kira.