Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / balaton

szerkesztés

Két balatoni projektre is szavazhatsz a Highlights of Hungary-n

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 02. 02. 16:30

Sok minden más mellett egy zenés road movie-t és egy pazar kortárs épületet is kapott Magyarország a Balatontól 2015-ben.

A Highlights of Hungary célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a legkreatívabb hazai projekteket, legyen szó filmről, építészeti kezdeményezésről vagy szakácskönyvről. A versenyre 53 résztvevőt neveztek, köztük a Balaton Methodot és a Kreinbacher Birtokot.

A versenyre 11 kreatív területen dolgozó kurátor (pl. Winkler Nóra, Finta Sándor) nevezte be az általa legizgalmasabbnak tartott projekteket, alkotásokat.

A Balaton Methodot, Csete Gábor ’Manek’ jelölte a versenyen. Manek a budapesti Toldi Klub és a Lärm programszervezője, így nem meglepő, hogy a 17 hazai zenekart felvonultató mozit ő hozta versenybe. A zenés road movie-t Szimler Bálint rendezte, az operatőr Rév Marcell volt, aki korábban Fehér Istent is fényképezte.

Kedvenc balatoni filmünk mellett a Somló-hegy lábánál található Kreinbacher Birtokot is jelölték. A pincészetre már nemcsak kiváló borai és pezsgői hívják fel a figyelmet, hanem egy nagyszerű kortárs épület is, amelyet Ekler Dezső tervezett. Ebben az épületben nyílt meg a birtok saját étterme és a szállása is 2015 nyarán. A birtok a Super Channelnek köszönhetően került a HoH versenyzői közé - nem mellesleg ők a Highlights of Hungary szervezői és elindítói is.

A fent említettek mellett még számos nagyon jó projektre lehet szavazni, például az Országos Kéktúra teljesen új tervek alapján készült pecsételődobozaira, melyeket a Balaton-felvidéken is megtaláltok.

Az összes projektet megtekinthetitek a Highlights of Hungary oldalán, valamint szavazni is itt tudtok február 10-ig. A tíz legtöbb szavazatot kapott projektből kiállítás nyílik márciusban Budapesten.

Hasonló tartalmak

Admin mode