A balatoni fesztiválok legmelegszívűbbjét rendezték meg a Káli-medence szélén, ahol idén minőségi roma muzsikára lehetett mulatni. Nézd meg képgalériánkat, és kapj kedvet hozzá, hogy jövőre gyere családostul!

Az utóbbi években tán a Balaton környékének legszerethetőbb fesztiváljává vált a Salföldi Dalföld, amely az idei repertoárból sem maradhatott ki. A skanzenné alakult falu seregszemléjének középpontjában idén a sokszínű cigány kultúra állt, ennek megfelelően a legismertebb roma művészek is tiszteletüket tették a "mustrán".

Aki idejön, gyakorlatilag egy mini-Művészetek Völgyét kap - tömeg nélkül. A közönség különleges,  az együttlét meghitt, a helyszínek eredetiek.

Az ember elmehet például a Pajta Galériába, a Faluházba, a pálos romokhoz, Tőke Gyula Pajtájába, a Szent Máté Templomba vagy a falu széli nagyszínpadra (sőt az ábrahámhegyi strandon is voltak minden nap táncházak). A helyszínek csöppnyi és barátságos jellegét jól jelzi, hogy az első napon, a Parno Graszt koncertje előtt nem sokkal, a színpadtól nem messze, egy pajtában két alomnyi kisnyulat találtak gyerekek, akiknek valószínűleg ez a fesztivál egyik legnagyobb élménye lett (nekünk is.)

A helyszínek is sokszínűek, de a programok is: kiállítások (köztük a bebíróból őslakossá vált - legalábbis a megnyitóbeszéd szerint - Török László fényképész műveivel), koncertek (főleg roma zenekarok, előadók, mint Snétberger Ferenc vagy az említett Parno Graszt), táncházak és színi előadások váltakoztak. Bónuszban még a foci vb negyeddöntőit is meg lehetett nézni Lipcsei Árpád sportújságíró közvetítésével.

Az étel-italról a Pajta mellett a nagyszínpadhoz kitelepült food truck, valamint a Kaal Villa boros furgonja gondoskodott.

Szóval kívül-belül jóllakhatott mindenki, miközben jókat lehetett mulatni. A Dalföld Kifejezetten ajánlható  családosoknak; hamisítatlan vidéki környezetben lehet átélni mennyire jó kiszakadni a városi környezetből, és minőségi roma muzsikát hallgatva arasznyi nyuszikat pesztrálni.