Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

természet

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Szent György-hegy

Bazaltorgonák, kápolnák és ritka növények mellett vezet az út a Balaton-felvidék egyik leghíresebb hegycsúcsára.

415 méter magasra vezet fel a 4 kilométeres út a Szent György-hegyre. Olyan ritka növényeket lehet itt megfigyelni, mint a páfrány, és olyan különleges építményeket, mint a présházból lett, elhagyatott kápolna. Persze a leghíresebbek a bazaltorgonák, amelyek 30-40 méter magasra nyúlnak a hegy oldalából. 

A hegytetőn Keszthelyi-hegységtől Somlóig húzódó panoráma vár, piknikezésre alkalmas árnyas zugokkal. Innen nem messze pedig az Oroszlánfejű kútból lehet friss vizet inni. 

Hogyan jutok ide?  A hegy nyugati oldalában lévő egykori bazaltbánya udvarán található parkoló a tanösvény kezdőpontja, innen a kék háromszöget követve lehet a csúcsra jutni.

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Neked ajánlott

A