Az 500 fősnél nagyobb fesztiválokat sajnos nem lehet megtartani, de a szabadtéri, nívós gasztrós-boros események előtt szabad az út. Három olyan különleges programot ajánlunk, amelyekkel megkoronázhatod a nyarat: sztárséfek érkeznek Tihanyba, Hegymagason főz a budapesti SALT, a közeli 2HA Szőlőbirtokon pedig BBQ, dj-k és a pincészet legjobb tételei búcsúztatják a nyarat. UPDATE: a Séf Fesztivált a szervezők a járványügyi helyzetre hivatkozva lemondták.

Salt X Bencze Birtok, Hegymagas – Augusztus 13-15.

A SALT Budapest csapata egy hétvégére Hegymagasra, a Bencze Birtokra költözik, hogy három napon keresztül rendhagyó élményvacsorákat adjon. A szabad ég alatt, a tűz mellett szolgálják fel a vendégeknek az ételeket.

A SALT az a hely, ahol a fine dining vacsora fermentált vadnövényekkel indul, a sonka az étterem saját műhelyéből érkezik, és szatmári ízek koronázzák meg a minden érzékszervre ható étkezést. A Bencze Birtok mintegy 20 hektáron termel elsősorban régi magyar fajtájú szőlőt: kéknyelűt, piros és kék bakatort, amiből aztán a világ legjobb éttermeibe is szállítja borait, ezenkívül natúrborok is készülnek itt.

Az együttműködés során egész estés programra lehet számítani: ahogy a Királyi Pál utcában, a Szent György-hegyi birtokon is degusztációs menüt szolgálnak majd fel. Az ételekhez a Bencze Birtok borait párosítják, illetve a Lees Brothers nemzetközi natúr tételeiből is lehet választani. (Akik nem fogyasztanak alkoholt, dzsúzokat kapnak az ételek mellé.) A borsor a birtokon történő további italfogyasztást is tartalmazza.

A SALT-tól megszokott módon minden este két vacsorakezdésre van lehetőség foglalni: 18:30-ra vagy 20:30-ra. Árak és tovább információ a foglalásnál és az esemény Facebook-oldalán.

Séf Fesztivál, Tihany – Augusztus 20-23. ELMARAD!

Az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe lett volna a helyszíne a négynapos gourmet-fesztiválnak, ahol a hazai gasztronómia nagyágyúi gondoskodtak volna a kínálatról. Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András (aki az Év Strandétele 2020 új zsűritagja is volt) és Varju Viktor készítik a fogásokat hazai alapanyagokból, a desszertet pedig a Mihályi Patisserie biztosítja.

A szervezők így indokolták az esemény törlését közleményükben: 

„Az elmúlt napokban hosszan mérlegeltünk azzal kapcsolatban, járvány szempontból hogyan tudjuk biztonságosan megrendezni a fesztivált. A növekvő esetszámok és a tendenciák, melyekre szakemberek figyelmeztetnek minket, azt mutatják, 7-10 nap múlva nem a mai állapothoz hasonló járványügyi helyzetre kell készülnünk. Ebben a szituációban felelősen gondolkozó szervező nem kockáztathatja sem a vendégei, sem dolgozói egészségét, sem a projektje és partnerei megítélését. Így, ezúton kénytelenek vagyunk benneteket arról tájékoztatni, hogy a Séf Fesztivál Tihanyban ebben az évben a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre! 

A megvásárolt jegyek árát a lemondástól számított 14 napon belül, legkésőbb augusztus 31-ig
visszatérítik.

Bor, terasz, Fillet, Hegymagas – Augusztus 20.

Lassan már hagyomány, hogy a hegymagasi 2HA Szőlőbirtok és Pincészetben augusztus 20-án medencés, bbq-s, dj-s bulira kerül sor, és az idén sem lesz ez másképp. A kis esti zenéről, mint minden évben, Ian O'Sullivan gondoskodik, a dj-pultban Papa Áron és Pécsi Szabó Dénes pörgeti majd a lemezeket. Az ételekért a Fillet Event Catering csapata fog felelni, a poharakba 2HA pezsgő, Tabunello, olaszrizling, és a Nevem senki nevű bor kerül, Török Csaba szervírozásában.

Fontos: az event nem zárt körű, de bejelentkezéshez kötött, a vendégek számát a szervező limitálja. Jelentkezni névvel és e-mail-címmel személyenként a regisztracio@2ha.hu címen lehet.