Az első cikkünk után most újabb szuper balatoni vendéglátóhelyeket mutatunk be, ahol érintésmentesen is fizethetsz a bankkártyáddal. Az érintésmentes bankkártyás és mobilos fizetés már a mindennapok része, ráadásul a mobilunk nyaralásnál is mindig nálunk van. Izgalmas figyelni, ahogy a gasztroszektorban újra dübörög az élet, és már a Balaton legkedveltebb helyein is tudjuk érintésmentesen állni a cechet. A következőkben olyan helyeket veszünk sorra, amik Fördős Zét, a Street Kitchen házigazdáját is megihlették (ld. a videót).

La Tène Desszertműhely

Ilyen hely a nemrég hasánjainkon is bemutatott badacsonyi La Tène Desszertműhely, amit egy szimpatikus fiatal pár, Szalma Lili és Hájos Bálint visz a hátán. Egy cukrászda-kávézó dicséri két kezük (és csapatuk két keze) munkáját, ami a badacsonyi hajóállomástól nem messze, a posta épületében kapott helyet. Tapaszalatunk szerint az isteni croissant-nal rendelkező cukrászdát már meg is szállták a rajongók.

Kő Fagyi?

A mindszentkállai Kő Fagyi? nemrég azzal került be a gasztrohírekbe, hogy egységet nyitott az újbudai Bartók Béla úton, így a fantáziadús nyalánkságaikat már ott is el lehet lefetyelni. Biszku Ferenc cuki kis fagylaltozójában a rozétól az igazi pisztáciáig sok mindent kipróbálhatunk, kötelező megálló ez egy káli bringatúrán.

Party Csóka

A balatongyöröki strandon találta meg helyét a vicces nevű Party Csóka, ahol strandételekkel, koktélokkal és a messze földön híres lángosukkal múlathatjuk az időt, tölthetjük a bendőt. A Csókába azért is érdemes néha elruccanni, mert olykor olyan nagymenők is főznek-sütnek ránk, mint Németh Tamás BBQ-pápa.

Port Étterem & Panzió

Végül a déli partról egy ajánlat: ruccanjatok el Balatonmáriafürdő központjába, ahol a Nyugati-övcsatorna partján, közel a torkolathoz áll a Port Étterem & Panzió. Ők jelen állás szerint arról híresek, hogy a tavalyi ezüstérem után idén megnyerték az Év Strandétele versenyt BalaToros fantázianevű ételükkel. Ez gyakorlatilag kolbász és hurka különleges kombinációja, no meg fantáziadús, de hagyományos káposztás köret egyvelege. A többi, hagyományos éttermi ételük se rossz, érdemes egy próbát tenni itt.

Címkék