Elkezdődött a Balaton első SUP-világbajnoksága, a balatonfüredi versenyt borfesztivál is kíséri. A Badacsonyba látogatók szüreti boros programokon vehetnek részt, akiket pedig a déli partra húz a szívük, a Balaton Piknik kiváló választás egy kis nyárutói bulizásra. Izgalmas programokat ajánlunk erre a hétvégére is a tó körül!

SUP-világbajnokság és borfesztivál, Balatonfüred – szeptember 9–12.

Balatonfüreden szervezik meg a második SUP-világbajnokságot (az elsőt 2019-ben, Kínában rendezték meg), szeptember 9–12. között. A versenyen a 17 fős profi csapat mellett amatőr résztvevők is lesznek. A vb oldalán élőben közvetítik majd az eseményt, de élőben is érdemes ellátogatni Füredre és szurkolni a SUP-osoknak. Mindeközben a parton rendezett borfesztiválra kitelepül az Arias Pincészet, a Balogh Pince, a Szabó és Fia Borpince és a Gyukli Pince is.
 
A borházak szeptember 8–11. között naponta 923 óráig lesznek nyitva, szeptember 12-én, vasárnap pedig 9 és 17 óra között. 

Tarajos Hullámok-koncert, Szentbékkálla, Pegazus – szeptember 10.

A Balaton-felvidéki különleges település, Szentbékkálla egyik kulthelye, a Pegazus sok-sok nyári koncertnek, bulinak adott otthont az idei szezonban is. Nem lesz ez másként szeptember 10-én, pénteken este sem, amikor is a helyi feltörekvő (ám annál ígéretesebb), még a Covid (2020) alatt alakult Tarajos Hullámok zenekar lép majd fel. A koncert 20 órakor kezdődik. Popzenét és bulit kedvelők, irány Szentbékkálla!

A koncertre a belépés ingyenes, de védettségi igazolvány nélkül nem látogatható. Még több infó itt.

Badacsonyörsi Szüreti Muri, Badacsonyörs – szeptember 10–11.

Kóstolók, tánc és buli négy különböző helyszínen, mindez a borkészítés egyik legjelentőségteljesebb ünnepe, a szüret alkalmából. Mindez szeptember 10-én és 11-én, pénteken és szombaton Badacsonyörsön vár rátok. A Folly Arborétum és Borászatban, a Csendesdűlő Szőlőbirtokon, a Sipos Borházban és a Vánkosban zenei, kulturális és gyerekprogramokkal készülnek. A Folly kertjében például szombaton Szakonyi Milán ad 3 órás akusztikus koncertet, a Sipos Borházban Márai Sándor boros írásaiból Hirtling István színművész fog idézni szombaton 18 órától, a Vánkosban fényfestés lesz 19 órától, azt követően pedig DJ-szettre bulizhattok

Kedvezményes borokra, többségében ingyenes programokra számíthattok az eseményen, még több infó itt

Balaton Piknik, BalatonPart – szeptember 10–12.

Lassan hagyomány, hogy a bécsi DJ-duó, Kruder & Dorfmeister a tó mellett keveri a zenét egy kellemes szeptemberi estén, egészen pontosan szeptember 12-én. A koncertnek idén a Club Aliga területén található BalatonPart ad helyet, a háromnapos, szeptember 10–12. közötti Balaton Piknik keretében. A függőágyas, lazulós hangulathoz az európai elektroszíntér legaktuálisabb sztárjai biztosítják a zenét, úgymint Monolink, Gioli & Assia, Brina Knauss, Kollektiv Turmstrasse LIVE, Jan Blomqvist + Band, Worakls és Gheist.

A jegyárak 6990 Ft és 8990 Ft között mozognak, bővebb infót itt találtok.

Romkoncert, Veszprém – szeptember 12.

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023) Romkoncert-sorozatának állomásai a Balaton-felvidék legszebb romjai közé viszik el az irodalmat és a zenét. Ezúttal Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons) Sárkány lehelet című, Weöres Sándor verseiből építkező előadásával folytatódik a veszprémi Betekints-völgyben található jezsuita templomrom előtt, szeptember 12-én, vasárnap 17:30-tól. 

Az esemény egyéni regisztrációval látogatható, még több infó itt.

Hajmáskéri anzix-séta, Hajmáskér – szeptember 12.

Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák–Magyar Monarchia idejétől az 1990-es szovjet kivonulásig tartó időszakból rengeteg emléket őriznek. A Túrajó sétáján az egykori Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járhatjátok be szeptember 12-én. A séta 2 km, mindezt 2 óra alatt.

A részvételi díj 2900 Ft/fő, 10–14 éveseknek 2000 Ft, melyet a jegy.hu oldalán válthattok meg. Még több infót itt találtok a sétáról.

Címkék