Indul a levendulaszezon, Balatonfüreden könyvek és borok randevúznak, Káptalantótiba egzotikus növények érkeznek, egy közeli farmon pedig balkáni fogások készülnek. Az első igazi nyári hétvége egy sor izgalmas programmal vár, ezek közül válogattunk. A fürdőruhát se hagyjátok otthon!

Könyv–Bor–Jazz Fesztivál, Balatonfüred, június 17–19.

Könyv- és borbemutatók, koncertek, rendhagyó tárlatvezetések és izgalmas beszélgetések várhatók az eseménysorozaton, amelynek többek között a Vaszary kert és a Kisfaludy Galéria ad otthont. Szabó T. Anna, Jásdi István és Grecsó Krisztián is mesél a legújabb könyvéről, a poharakba a Gyukli Pince, a Balogh Pince és a Lídia Borház borai kerülnek, Fülöp Júlia idegenvezető Balatonfüred 50 című városi sétáján (június 19. 17 óra) pedig a 70-es évekbe, Balatonfüred várossá válásának időszakába tehettek nosztalgikus kirándulást. 

A fesztivál koncertjei, könyves programjai, borbemutatói ingyenesen látogathatók, a tárlatvezetések, a városi séta és a Kisfaludy Galériában tartandó Juhász Gábor Trió-koncert jegyköteles. A részletes programot itt találjátok!

Levendulaszüret a Szent Balázs-hegyen, Balatoncsicsó, június 18–20. 9–19 óra

A hideg és esős tavasz miatt az idén későbbre csúszik a virágzás, de a már hagyománnyá vált szedd magad akció természetesen nem marad el, a mostani és a következő hétvégén is ellátogathattok a Balaton-felvidék egyik legromantikusabb helyére. A birtok ételekkel is készül, Pancsovay Zita, a Borganika séfje grillfogásokat készít azoknak, akik megéheznek a szüret közben. A Szent Balázs-hegyi Levendulás programjait itt találjátok. 

Plante. pop-up, a Káli Coolban, Káptalantóti, június 18–20. 9–16 óra

Még mindig növények: a hétvégén három napra a Balatonra költözik a budapesti Plante. növénybolta káptalantóti Káli Cool kültéri részét örvendezteti meg több mint százféle szoba- és kültéri növénnyel, de válogathattok kézzel készült kerámiakaspók, növényládák, makramé növénytartók közül is. 
 

Ha a Káli Cool bárjában vásároltok, a blokk bemutatásával 10% kedvezményt kaptok a Plante.-s helyszíni vásárlásból. Még több infót itt találtok a pop-up-ról.

Szekeres Adrien-koncert, Fűszer Gasztrokert, Balatonalmádi, június 19. 19 óra

A Balatonalmádi szívében található Fűszer Gasztrokertben hazai, szezonális alapanyagokból készülnek az ételek, és a vendéglátóhely missziója az, hogy a minőségi fogások mellett találkozzon a gasztronómia és a kultúra. A szezonnyitást a bisztró egy kivételes koncerttel ünnepli: a hangulatról és a zenéről Szekeres Adrien gondoskodik. 

A koncert ingyenes, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel ajánlott az asztalfoglalás!
(x) 

Barangolás a múltba – Geotúra a Tátika környékén, június 19. 9.30–15.30

A Zalaszántóról induló túra során, amit Szentes Szilárd geotúra-vezető és Havasi Bálint régész vezetnek, vaskori halomsírokat és egy ősbükköst is láthattok, és felfedezhetitek a Tátika környékének geológiai érdekességeit, természeti környezetét és titokzatos régészeti örökségét. A 14 km-es, közepes nehézségű kirándulás felnőttek részére 2000 forintba, gyerekeknek 1000 forintba kerül.

A jelentkezésről és a részletekről a Facebook-eseménynél találtok információt. 

Balaton meets Balkan, Káptalantóti, június 19. 10–20 óra

Az etyeki Plus 52 Event&Gastro Hall egy napra Kinga Kamrájának kertjébe költözik. Készül többek között kecskeerőleves és kecskecsevap, mangalicapljeskavica, zöldfűszeres bárányragu és kecsketúrógombóc, a borokról és a buborékokról a Szászi Birtok gondoskodik, sörrel pedig a Stari Sörfőzde készül. Lesz futószáras lovagoltatás „nem csak gyerekeknek” és állatsimogató is, találkozhattok a háztájiakkal, a zenei aláfestést pedig DJ Tempolarra bízták a szervezők.

Kinga Kamráját a tóti piac közelében, a Köveskál felé vezető úton, a 14-es kilométerkőnél jobbra fordulva találjátok meg. 

Be Massive Horizon x Open Air x Kőröshegyi Levendulás, június 19. 15–23 óra

A családbarát nappali partin, ahol egyszerre lehet gyönyörködni a déli part egyik legszebb panorámájában és a sűrű, lila levendulamezőben, Metha + Be Massive Talents keverik a zenét. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy ezen az eseményen a lakóövezetre való tekintettel érzékenyebben kezelik majd a hangerőt, vagyis nem lesz komoly „veretés” . A részletekért kattintsatok ide!

Jegyár: 3900 Ft

Címkék