18 helyszínen több mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája október 20. és 22. között Veszprémben. A színházi, irodalmi és zenei programok mellett workshopokon, kóstolókon és gyerekprogramokon is részt vehettek. Ajánlónkban 5 változatos programot gyűjtöttünk össze nektek.

Vers és bakelit, Wine & Vinyl Bar & Store – október 21. 18 óra

A magyar irodalom legszebb szerelmes versei elevednek meg Taba Dorottya Lucia és Szelle Dávid előadásában október 21-én, pénteken este a Wine & Vinyl Bar & Store-ban. A Vers és bakelit: Szeress! Irodalmi udvarlós két szólamra című programon a hely bakelitlemezei és a hazai, illetve nemzetközi borászatok tételei rakják fel az i-re a pontot.

További részletek itt

Könyvvásár, Hangvilla – október 21–22. 14 és 19 óra között

A Hangvilla péntek és szombat között tartó könyvvásárán kedvezményes áron szerezhetitek be az idei sikerkönyveket. Amit jó, ha tudtok az időzítés kapcsán, az az, hogy szombaton 15 és 16 óra között Szabó T. Anna és Dragomán György dedikál a könyvvásáron.

Fesd meg a saját kávéscsészédet! – kerámiaworkshop, KUNSZT! – október 22. 14:30

Idd a reggeli kávéd saját festésű bögrében! A KUNSZT!-ban kerámiaworkshopon vehettek részt szombaton délután. Négy különböző méretből és négyféle mintázatból választhatjátok ki, hogy mivel és hogyan fogtok dolgozni, miközben a Gulipán design mesterei segítenek nektek.

A workshop árát az elkészített tárgyak mennyisége és nagysága határozza meg. További részletek itt

Kávéházak egykor és ma – városi séta, Óváros tér – október 22. 15 óra

Hova ültek be a 19. században élő veszprémiek kávézni, hol volt a város „elit” kávéháza? Merre induljunk ma, ha egy hangulatos helyen szeretnénk egy aromás feketét elfogyasztani? Minderre választ kaphattok a Kávéházak egykor és most című, szombat délutáni tematikus sétán Ferenczik Brigitta vezetésében. A másfél órás séta az Óváros térről indul.

A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek itt

Saiid & Q-Cee koncert, Papírkutya – október 22. 21 óra

A tavaly egészségügyi okokból elmaradt koncertet idén bepótolja Saiid és Q-Cee a Papírkutyában szombat este. Saiid a kilencvenes évek második fele óta a magyar hiphopszíntér egyik meghatározó figurája. Akkezdet Phiai MC-je és producereként lett ismert rapper, 2006 óta slammer is. Q-Cee élete az underground: a hip-hop, a break, a freestyle, a beatbox és a scratch műfajaiban mozog otthonosan, a Random Trip egyik oszlopos tagja.

További részletek itt

Idén a programokon résztvevőknek különleges ajándékkal készülnek a Kávéházak Éjszakája szervezői, egy espressóra vagy egy capuccinóra mindenki a vendégük.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a programok egy része regisztrációhoz kötött, más esetekben a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A Kávéházak Éjszakája a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Címkék