Itt az idő, hogy biciklire pattanjunk és két keréken fedezzük fel a tó természeti értékeit és vendéglátóhelyeit. Ha nincs kedvünk a szervezéssel foglalkozni, vagy szeretnénk megmérettetni magunkat, akkor június 17-én és 18-án csatlakozhatunk a Trigo Bringázzunk Egyet túraversenyéhez, ami az Örvényes Beachről indul, és különböző távok teljesítésére hív minket.

A Trigo a tavalyi nagy siker után idén másodjára fő támogatója a Bringázzunk Egyet kerékpároseseménynek, mely a Tihanyi Félmaraton és a Badacsony Félmaraton és Maraton szervezésében valósul meg. Ha szeretnétek egy szervezett túraversenyen részt venni, ahol saját tempóban, de checkpointok segítségével követhetitek a teljesítményeteket, és szuper programokon és koncerteken is részt vennétek, akkor június 17-én és 18-án irány a Balaton!

A túraverseny szombat reggel 10 órakor indul, egy nagy közös rajttal az Örvényes Beachről. Az indulás azonban rugalmas, később is be lehet csatlakozni, és ha valaki vasárnap estig nem ér vissza a rajthoz, akkor sincs gond, a neki járó érmet később is átveheti a büfében. Érdemes azonban már reggel 10-kor a rajtnál állni, ugyanis a szervezők kávéval és szörppel kedveskednek a résztvevőknek. A versenyre való nevezés mellé vásárolhatunk rajtcsomagot, benne mezzel, a túra végén pedig begurulóérem és begurulócsomag is vár ránk. Az érmet a szervezők maguk tervezik és gyártják a befutoerem.hu műhelyükben.

Négyféle távot teljesíthetünk; ha a Tihany-kört választjuk, akkor 20 kilométer tekerés vár ránk, a keleti kör 87, míg a nyugati kör 137 kilométert ölel fel, de akár teljesen megkerülhetjük a Balatont, a tókör 205 kilométeres. 

A távot letekerhetjük gyors tempóban, a teljesítményt szem előtt tartva, vagy megtehetjük szép lassan is, miközben felfedezzük a Balaton csodálatos természeti környezetét, nem beszélve a jobbnál jobb vendéglátóhelyekről. 

A távot letekerhetjük gyors tempóban, a teljesítményt szem előtt tartva, vagy megtehetjük szép lassan is, miközben felfedezzük a Balaton csodálatos természeti környezetét, nem beszélve a jobbnál jobb vendéglátóhelyekről. 

A kijelölt gasztropontokon QR-kóddal ellátott plakát várja a résztvevőket, melyet minden esetben be kell olvasni, ezzel igazolva részvételünket a túrán. 

Ha nem sietünk, akkor érdemes végigkóstolni a balatoni éttermek és cukrászdák szuper kínálatát.

Ha nem sietünk, akkor érdemes végigkóstolni a balatoni éttermek és cukrászdák szuper kínálatát.

Utunk az északi parton kezdődik, ahol az első becsekkolási pontot az Örvényes Beachen találjuk, majd Balatonszepezden a Konyha-kert, Badacsonytomajban a Hableány, Keszthelyen Z’ Lángosdája vár ránk. Majd áttekerve a déli partra Fonyódon A Konyhám Stúdió 365, Balatonszemesen a Kistücsök, Siófokon a Déli Part BBQ, Balatonakarattyán pedig a Nekem a Balaton szolgál csekkolási pontként. Visszaérve az északi partra Csopakon a Buborékba csekkolhatunk be, Tihanyban pedig a Levendula Kézműves Fagylaltozóban, az ECHO Restaurantban és a Rege Cukrászdában olvashatjuk be a QR-kódot, mielőtt visszaérkeznénk az Örvényes Beachre. A gasztropontokon nem kötelező fogyasztani, de fontos, hogy mindenhol becsekkoljunk, Tihanyban ezt elég egy helyen is megtenni.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy a négy táv mindegyikét teljesíthetjük bármelyik irányba indulva, a legfontosabb, hogy a nulladik ponton, azaz az Örvényes Beachen található versenyközpontban induláskor és érkezéskor is csekkoljunk be a QR-kóddal.

Nevezési díjak és Ötpróba


Keleti, nyugati és teljes kör:

1333 főig: 5995 Ft
334666 főig: 6995 Ft
 
Tihany-kör:
1333 főig: 2995 Ft
334666 főig: 3995 Ft

Ez az esemény az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is egyben. Aki a rendezvényen regisztrált Ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik  ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be. Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsük el megadni az Ötpróba-azonosítószámunkat, csak ebben az esetben tudják igazolni a teljesítésünket. Ha még nem vagyunk Ötpróbázók, de szeretnénk azzá válni és már ezen a rendezvényen megkezdenénk a pontgyűjtést, akkor itt lehet regisztrálni rá.

Ha nincs kerékpárunk, az sem jelent akadályt, a versenyzők tudnak bicajt bérelni a regisztrációkor a Balaton Bike Tourtól. Az Örvényes Beachen pedig a gyerekek sem fognak unatkozni, ugyanis a kicsiknek a Virrantó tart majd foglalkozásokat. A felnőttek pedig egész hétvégén koncerteken szórakozhatnak, szombaton Steve Catch fogja várni 19 órától a beérkező versenyzőket, vasárnap 21 órától pedig Krisz Rudi, 22 órától pedig Szintai Dani zenél.

A versenyről itt találtok meg minden további információt, nevezni pedig itt tudtok, de érdemes követni a Facebook-eseményt is. 

Az esemény tiszteletbeli fővédnöke nem más, mint Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, akinek a szervezők ezúton is köszönetet mondanak, hogy elfogadta felkérésüket. Továbbá köszönetüket fejezik ki a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségnek és az Aktív Magyarországnak, hogy szakmai partnerükként hozzájárulnak a túraverseny sikerességéhez.

Címkék