Program- és kapacitásbővítésről, valamint flottafejlesztésről számolt be a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Július második felétől augusztus 20-ig heti két varázshajó program (mely egy a külön gyerekeknek, családoknak szóló hajóút) helyett hármat indítanak, de a bulihajó kapacitását is növelni fogja a Balatoni Hajózási Zrt., mondta el a hajózási vállalat vezérigazgatója, Veigl Gábor a Zaol.hu podcastjében.

Húsvétkor indult a személyhajózási szezon a Balatonnál, a Bahart azóta az év első gasztrokompját is útnak indította, mely egyedi programhajóként szelte a hullámokat április 22-én, a Balatoni Körrel együttműködésben. A hajózási szezonban számos más tematikus, kulturális, sporttal kapcsolatos és zenei programhajókkal is készülnek.

Első cél a flottafejlesztés

Veigl Gábor a podcastben hangsúlyozta, hogy a program- és kapacitásbővítés mellett az elsődleges célja a Bahartnak a hajóflotta fejlesztése. Tavaly megújult a Szent Miklós hajó, idén a Füred katamarán és a kis nosztalgiahajók felújítása a célMindeközben elkészült négy teljesen új hajó (melyből kettő komp, kettő pedig katamarán), ezeknek a szállítása a Sió-csatorna vízszintjétől függ, vagyis közvetve a Balatonétól, hiszen a tó vizével tudnák feltölteni a csatornát, de ez jelenleg még nem megvalósítható.

„Nagyon bízunk abban, hogyha most még tavasszal nem is tudnak feljönni, de minél előbb itt lesznek velünk"  – jegyezte meg a vezérigazgató az új hajók kapcsán. A bőséges csapadéknak nagyon örülnek: a Balaton folyamatosan töltődik és most már közelíti az optimális vízszintet" .

A flottafejlesztés után a hosszú távú tervek között szerepel a rév és a személyhajók kikötőinek fejlesztése is.

A balatoni sétahajók jelenleg hétvégente közlekednek, menetrend és további infók itt.

Címkék