Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül, kabátban, családdal, kutyával vagy akár egyedül is beugorhatunk egy finom nápolyi pizzára. A legjobb, hogy a nagy tesóval ellentétben télen is nyitva van, olyankor elfogyaszthatjuk az ételt a téliesített teraszon. Itt a pizza van a főszerepben, amelynek tésztáját három napig érlelik, és kovásszal készítik, minőségi lisztből. A pizzakínálat fix, de általában néhány szezonális ajánlattal is készülnek. Találunk az étlapon klasszikus Margheritát, a nápolyi szalámis a pizza salami Napoli nevet viseli, a pármai sonkás és bivalymozzarellás a pizza crudo di Parma, a magyaros pizzára pedig nápolyi és spianata piccante szalámi, pancetta, valamint lila hagyma kerül. A pizza mellett a villásreggeliket nyáron hétköznapokon is, a téli időszakban pedig előre meghirdetett időpontokban kínálják. A brunch szerelmesei nem fognak hiányt szenvedni tojásételekből, szendvicsekből, amerikai palacsintából, angol reggeliből, grillkolbászból, de lazacos-avokádós toast is van a menüben. Külön érdekes, hogy alkalomadtán a télen zárva tartó Egy Csipet Nádasból adnak egy kis „impulzust” a vendégeknek: havonta minimum egyszer vagy kétszer a töreki étterem pop-up jellegűen leköltözik a széplaki helyre, így a pizzák mellett tésztákat, salátákat és tipikus „nádasos” ételeket is választhatunk. Hétvégén a hely egy pezsgő találkozópont, ahol összejönnek az emberek a környékről, esznek, isznak és elengedik magukat az akusztikus koncertek, DJ-szettek ütemeire.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Gasztró

Zenit Balaton Étterem

Egy évtized után nevet és arculatot váltott Vonyarcvashegy és a Balaton északi partjának kedvelt étterme, a Bock Bisztró Balaton, és 2023 novemberétől már Zenit Balaton Étterem néven találhatjuk meg.

Neked ajánlott

A