A gyönyörű tanúhegy, Somló lábánál fekszik a Kreinbacher Birtok, ami kiválóan alkalmas célpont arra, hogy megismerjük a környék szépségeit és italait. Ráadásul egy izgalmas fejlesztés indul a Birtokon, ami jelen formájában már csak 2024 nyarának végéig fogadja a látogatókat, így mindenképpen érdemes ide tenni egy látogatást. Az Ekler Dezső által tervezett épületegyüttes Somlóvásárhelyen található, és érdekesség, hogy a birtok épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették.

A 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel kiegészült komplexum minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniájára épül. Ha pedig az egyik legjobb vidéki étterembe látogatnánk el, akkor a Langer Gábor executive chef vezette bisztróban a helyünk, ugyanis 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. Ha pedig ez nem lenne elég, birtoklátogatásra is benevezhetünk, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. Végül a túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba várja majd a vendégeket, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, pihenni és elmerülni ezen a csodálatos vidéken, nincs ideje halogatni a látogatást, mert – a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.

Címkék