február 6., 09:37
Lakáséttermet nyit a Michelin által is méltatott balatoni szakácsnő
A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon, családi vállalkozásban folytatja karrierjét.
A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon, családi vállalkozásban folytatja karrierjét.
Vajda Pierre legújabb könyvével egy országos étteremkalauzt hozott létre, melyben több balatoni vendéglátóhelyet is ajánl.
A Zöld Michelin-csillaggal és a legjobb szerviznek járó elismeréssel díjazott szigligeti étterem egyik tulajdonosa és séfje mesélt a „zöld” működésről, illetve az ezzel kapcsolatos kihívásokról.
A Bib Gourmand értékelések maradtak a Balatonnál, a szigligeti Villa Kabala Zöld Michelin-csillagot kapott és a legjobb szerviznek járó elismerést is kiérdemelte.
A szigligeti Villa Kabalát és a csopaki Resti by Laurelt is meglátogatták a Michelin étteremkalauz ellenőrei februárban.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A balatoni éttermek közül a Casa Christa, a Kistücsök, a Mór24 és a Sparhelt kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést.
A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.
A balatoni vendéglátóhelyek közül összesen három-három étterem és cukrászda került be az Audi–Dining Guide Étteremkalauzába.
Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.
Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes megnézni, kipróbálni, letesztelni tavasszal a tónál, és azzal kapcsolatban is adunk tippeket, hogy hol érdemes elveszni a zöldben.
Olyan gyászhírrel kezdődött az elmúlt hét, amitől még mindig szomorúak vagyunk, de azért be tudunk számolni jótékonysági gyűjtésről és új helyek nyitásairól is. Hírösszefoglaló.
A szemesi Kistücsök, a füredi Sparhelt és a veszprémi Villa Medici Mild is felkerült a 2018-as Dining Guide Étteremkalauz listájára.
Megnéztük, hogy milyen Siófok, amikor a wellness kerül főszerepbe.
Siófokon, Hévízen, Balatonfüreden és a somogyi dombok között vannak a legjobb balatoni szállodák a Gault & Millau étteremkalauz szerint.