Négy balatoni és Balaton környéki étterem kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést a Michelin Guide francia étteremkalauztól november 3-án. Az elismeréssel a balatonszőlősi Casa Christa, a balatonszemesi Kistücsök, a balatonfüredi Mór24 és a Sparhelt konyháját díjazták, ezenkívül 11 balatoni vendéglátóhelyet értékeltek az ajánlott helyeknek kijáró Tányér megjelöléssel.

Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről a Michelin Guide francia étteremkalauz, és vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel, számolt be az MTI.

A kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand díjat a balatoni éttermek közül a Casa Christa (Balatonszőlős), a Kistücsök (Balatonszemes), a Mór24 (Balatonfüred) és a Bistro Sparhelt (Balatonfüred) érdemelte ki. Ezzel a díjjal a mérsékeltebb ár mellett is magas minőségű ételt kínáló vendéglátóhelyeket, jellemzően a kiváló bisztrókat és családias vendéglőket tünteti ki az étteremkalauz. 

A kalauzba bekerülő további ajánlott éttermek a Tányér jelzést kapják. Országszerte 47 étterem ért el ilyen minősítést, közülük tizenegy Balatonnál, vagy a tó környékén található. Ezek az alábbiak: 

84 Bisztró, Kapolcs
A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
Füge, Tihany
Kővirág, Köveskál
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
Lokal47, Kéthely
Neked Főztem, Zánka
Tihanyi Vinarius, Tihany
VígMolnár Csárda, Csopak
Villa Kabala, Szigliget
Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred

Az étteremkalauz ellenőrei két Michelin-csillaggal jutalmazták a tatai Platán Gourmet (séf: Pesti István) és a budapesti Stand (Széll Tamás és Szulló Szabina) konyháját. Ezenkívül hét étterem kapott egy Michelin-csillagot: Esztergomból a 42 (Barna Ádám), Budapestről pedig a Babel (Kaszás Kornél), a Borkonyha (Sárközi Ákos), a Costes (Koppány Levente), az Essencia (Tiago Sabarigo), a Rumour (Rácz Jenő) és a Salt (Tóth Szilárd). A teljes hazai Michelin-listát itt találjátok

A Michelin-étteremkalauz 1992 óta van jelen Budapesten, ahol 2010-ben ítéltek oda először Michelin-csillagot.  

Címkék